Gündem
11 Kas 2016 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

İşadamı İnan Kıraç tanık oldu, Cumhuriyet'i topa tuttu!

Cumhuriyet gazetesi soruşturması kapsamında tanık olarak ifade veren ünlü işadamı İnan Kıraç'tan Cumhuriyet yönetimine şok suçlamalar...

Cumhuriyet gazetesi hakkında açılan ve 9 yöneticisi ile yazarının tutuklandığı soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren işadamı İnan Kıraç, Cumhuriyet'in 90 yıllık çizgisinden saptırıldığını, bu tarihten sonra gazeteyi almayı bıraktığını açıkladı.

Sabah gazetesinin haberine göre, İnan Kıraç ifadesinde, 2013 yılında vakıfta oyunun hukuksuz şekilde yok sayılması olayını da şöyle anlattı:

'OYUMU GEÇERSİZ SAYDILAR'

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Aydın Aybay'ın vefatı üzerine yapılan ilk toplantıda Mustafa Pamukoğlu ve Önder Çelik'in aday olduğunu öğrendim. O tarihte iş dolayısıyla Fransa'ya gitmem gerekiyordu. Toplantının ertelenmesini talep ettim. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, Mustafa Balbay'ın da toplantıya katılamayacağını, onun da vekalet vererek oyunu kullanacağını, benim de böyle yapabileceğimi söyledi. Bunun üzerine ben de kapalı zarf içerisinde oyumu Nevzat Tüfekçioğlu'na, Başkan Orhan Erinç'e ulaştırmak üzere teslim ettim.

'İSTİFAMI YOLLADIM'

2 Nisan 2013 günü benim Fransa'da bulunduğum esnada toplantı yapılarak vefat eden Adın Aybay'ın yerine yeni üye seçimi yapılmıştır. Ancak yapılan seçimde, benim kapalı zarfta gönderdiğim oyum kabul edilmedi ancak Mustafa Balbay'ın oyu, cezaevinde bulunduğu için kabul edildi. Oysa Orhan Erinç kapalı zarf içerisinde vekaleten oyumu kullanabileceğimi beyan etmişti.

Bu olayın üzerine bir daha vakıf ile ilgili toplantılara katılmadım. 17 Şubat 2014'te de istifamı yolladım."