Gündem
07 Eyl 2022 00:47 Son Güncelleme: 07 Eyl 2022 00:51

İş insanı Cihan Ekşioğlu'na suikast girişiminin görüntüleri ortaya çıktı! Böyle gözaltına alındılar

İş insanı Cihan Ekşioğlu’na suikast hazırlığındaki iki kişinin yakalanmış WhatsApp mesajları deşifre edilmişti. Şüphelilerin suikastı planladıkları yere geldikleri ve yakalandıkları görüntüler de ortaya çıktı.

İş insanı Cihan Ekşioğlu’na suikast hazırlığındaki iki kişinin yakalandığını tv100 duyurmuştu. İstanbul Beykoz Konakları’nda geçtiğimiz hafta gelen ihbar üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi, üzerlerinde çelik yelek ve ateşlenmeye hazır silahla yakalamıştı. Şüphelilerin telefon kayıtları deşifre edilmiş ve Ekşioğlu’na suikast hazırlığında oldukları tespit edilmişti.

İki motosikletli geldikleri olay yerinde önce bir sokağa girdi sonra çıkıp sokağın başında beklemeye başladı. Kaskları hep başlarındaydı…

"İKİSİ DE KASKLIYDI"

Görgü tanığı bir vatandaş "Karşı taraftan motor geldi. Arkadaşlar buraya kadar çıktılar. Market sordular bana. Ben de gösterdim market var dedim, tamam dediler, güzergahtan dönüp siyah aracın arkasında 1,5 saat kaskı çıkarmadan, kasklı mıydı ikisi de? İkisi de kasklıydı ve hiç çıkarmadılar" dedi.

"3 GÜN BEKLEMEYE ÇALIŞTILAR"

tv100 muhabiri Levent Albayrak "Motosikletli şahıslar burada beklemeye başladılar. Burayı seçmelerinin sebebiyse arkamda bulunan Beykoz konaklarının çıkış kapısıydı. Şüpheli şahıslar burada yaklaşık 3 gün beklemeye çalıştılar. Ta ki bir vatandaşın kendilerinden şüphelenip polise ihbarda bulunana kadar. İhbarın ardından Beykoz İlçe Asayiş Şube Müdürlüğü olay yerine geldi, motosikletli şahısları işte bu sokak üzerinde gözaltına aldı." diyerek yaşananları anlattı.

GÖZALTI ANLARI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Gelen polis ekipleri şüphelileri yakaladı. Yere yatırıp üst aramalarını yaptı sonra da gözaltına alarak emniyete götürdü. O anlarsa çevredeki güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Bu iki şüphelinin yakalanmasının ardından soruşturma derinleştirilmiş, iki kişi daha gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmaları dikkat çekmişti.

İşte tv100'ün ulaştığı o görüntüler:

İş insanı Cihan Ekşioğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın gündeme getirdiği Paramount Otel Tartışmalarının odağındaki isimdi.