Ekonomi
11 Ara 2021 21:27 Son Güncelleme: 11 Ara 2021 21:31

İş dünyasıyla toplanan Nebati'den ilk açıklama: Serbest piyasadan geri adım asla söz konusu değil

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası temsilcileriyle 7 saatlik toplantı yaptı. Zirve sonrası açıklama yapan Nebati, "Serbest piyasadan geri adım asla söz konusu değil. Devlet her alanda destekleyici olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 Aralık'ta göreve gelmesinin ardından iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

 TOPLANTIYA İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ KATILDI

İstanbul'daki Dolmabahçe Ofisi'nde saat 13.30'da basına kapalı olarak başlayan toplantıya; TİM, TÜSİAD, MÜSİAD, DEİK, İTO, İSO, TOBB gibi iş dünyasının çatı örgütlerinin yöneticileri, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) temsilcileri, iş insanları, özel ve kamu banka temsilcileri ile genel müdürleri katıldı.

 "DEVLET DESTEKLEYİCİ OLMAYA DEVAM EDECEK"

7 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, "İş dünyası, reel sektör ve STK temsilcilerimiz ile bugün verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de, istişareye dayalı bir anlayış ile hareket edecek, ülkemizi başarıya götürecek adımları hızlıca atmayı sürdüreceğiz. Serbest piyasadan geri adım asla söz konusu değil. Devlet her alanda destekleyici olmaya devam edecek." dedi.

 MÜSİAD BAŞKANI OLPAK: ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR TABLO BEKLİYORUZ

Toplantı sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Bugün iş dünyası temsilcileri olarak @HMBakanligi Bakanımız Sn. @NureddinNebati ile bir araya geldik. Ekonomimizin yol haritasını bizlerle paylaşan ve görüşlerimizi alan Sn. Bakanımıza teşekkür ederim. Makul bir sürede öngörülebilir bir tablo bekliyoruz." ifadelerini kullandı.