Medya
06 Nis 2022 21:25 Son Güncelleme: 06 Nis 2022 21:32

İrfan Değirmenci'den Diyanet'e ceza tepkisi:  "Haberler mi kurumu zedeliyor yoksa..."

Halk TV Ana Haber sunucusu İrfan Değirmenci, Diyanet'e bağlı Kuran kursunda 7 çocuğun istismara uğramasını haberleştirdiği için Halk TV'ye verilen cezaya ilişkin konuştu. Değirmenci, Diyanet'e seslendi.

Erzurum'da Diyanet'e bağlı bir Kur'an Kursu'nda 7 çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin yapılan haberler sonrası soruşturma yeniden başlamış, ancak Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), söz konusu olayı haber yapan Halk TV, KRT ve TELE 1'e ceza vermişti.

 İRFAN DEĞİRMENCİ DİYANET'E SESLENDİ

RTÜK'ün ceza kararı sonrası Halk TV Ana Haber Bülteni sunucu İrfan Değirmenci, canlı yayında Diyanet'e seslendi.

 ''Haberler mi kurumu zedeliyor yoksa bunu yapan kişiler mi?'' diye soran Değirmenci, şöyle konuştu:

 ''Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir çağrım olacak. Şayet yapılan haberlerden rahatsızsanız kurumunuza bağlı kursta 7 çocuğun istismarı ile ilgili bu yaşayan çocukların aileleri ile temas kurun. Aileleri alın Ankara'da ağırlayın, bir dinleyin. Sonra haberler mi kurumu zedeliyor yoksa bunu yapan kişiler mi kurumu zedeledi? Yapılan haberler sayesinde soruşturmanın yeniden başlamış olması, kurumun güvenirliliğini arttıracak bir şey mi değil midir, karar verin. Diyanet'ten hep bahsediyoruz, harcamalarından, bütçesinden. Bu ayrı, kurumun eleştirilmesi ayrı, burada çocuklar söz konusu.

 Bunun haberini yaptık diye Halk TV'ye ceza veriyor RTÜK.''

  NE OLMUŞTU?

Erzurum Palandöken'de Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 7 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkmış; Belletmen H.A.'nın istismar ettiği çocuklar, diğer yöneticilerin de 'Haydar' adı verilen sopayla kendilerine vurduklarını, Atatürk portresiyle dayak attıklarını, Kuran okumak amacıyla kullanılan rahleyle dövdüklerini ve Kuran'ı yırtıp attıklarını söylemişti.