Röportaj
18 Kas 2014 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

İrfan Değirmenci: “Mehmet Ali Birand ve Ali Kırca hala ekranda olmalıydı”

Cine5 ekranlarının sevilen programı İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’ye ekranların sevilen ismi başarılı haberci İrfan Değirmenci konuk oldu.

İrfan Değirmenci habercilikle yoğrulan hayatının bilinmeyenlerini samimiyetle anlattı.

“Hayatı ıskalıyorum”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Kahvaltı Haberleri için gündüz uyuyup gece geç saatlerden itibaren çalışmaya başladığını anlatan İrfan Değirmenci hayatı ıskaladığı için üzülse de sevdiği işi yaptığı için mutlu. Çocukluğu Ankara’da geçen İrfan Değirmenci için Ankara’nın yeri ayrı. İki farklı bakış açısına sahip dedeleri ise ona çok şey kazandırmış. “Bir tarafta Anıtkabir, bir tarafta Kocatepe Camii, Ankara doğup büyüdüğüm yer. Annemin babası Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerindendi. Yunan işgalinde dedemi cezaevine atmışlar. Öğretmen olmuş her sabah gazetesini alıp gazeteyi bize de sesli okutan biriydi dedem. Babamın Babası Toroslardan Antalya Kumluca’ya göç etmiş bir Yörük. Şalvarı takkesi kalın kaşlı. Önce vergi tahsildarı olmuş sonra kendini dine vermiş. Bizim de dini eğitim almamızı isterdi, almadığımız için kızardı. İki farklı dede. Bu anlayabilmeyi sağlıyor. Tek taraflı bakmıyorsun, hepsinin insan olduğunu doğruları olduğunu öğreniyorsun. Biz her bayram İstanbul’a dedemlere teyzemlere giderdik. Üç tane teyzem var. Dedemle anneannem kızlarını okutmak için ek iş yapıyorlardı, kadifeden çiçek yapar Rumlara satarlardı kızlar okusun diye.” sözleriyle paylaştı.

“Hayalim tiyatrocu olmaktı”
Ekranlarda her sabah izleyicilerle buluşan İrfan Değirmenci’nin öğrencilik yıllarında meslek hayalleri farklıymış. Tiyatroya sevdalanan Değirmenci sınavı geçemeyince gelecek rotasını değiştirmiş. “Çok kıskanıyorum tiyatro oyuncularını. Hacettepe konservatuar sınavına girdim olmadı. İlk sınavı kazandığım için öz güven olmuştu. İkinci sınava hazırlıksız gittim. Cüneyt Gökçer’in sahnede, oyunda söylediği şarkıyla girdim. Bu oyun nerede yazıldı dediler. Bilmiyorum dedim. Bana sen gazetecilik okuyormuşsun “o zaman okumaya devam et” dediler.” sözleriyle anlattı.

“Öğrencilik günlerimdeki video hep karşıma çıkıyor”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de sosyal medyada çok konuşulan gençlik görüntüleriyle ilgili de yorum yapan İrfan Değirmenci  “Öğrenciyken çekilen bu görüntü beş yılda bir karşıma çıkıyor. Sosyal medyada İrfan Değirmenci’nin 90’lı yıllardaki saç modeli demişler. Onu da magazinleştirmişler. Aslında öne çıkması gereken başka. Burada başka bir şey anlatıyorum o görüntünün çekildiği dönemde, öğrencisi olduğum Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı öldürdüler. Siyaset Meydanı’nda çok yoğun duygularla, insanlar ne düşünürse düşünsün yaşasın diye bir konuşma yapmıştım. Evinin önünde patlama oluyor, kimse yardım etmiyor. Dersteydik. Haber geldi. Her şey bitti, yazdıkları, söyledikleri.“ diyerek o günlerde yaşadığı duyguları paylaştı.

“Kahvaltı haberlerine başlamam tesadüfle oldu”
Siyaset Meydanı’ndaki konuşmasından sonra Ali Kırca ve ekibinin dikkatini çeken İrfan Değirmenci’nin habercilik serüveni başlamış. Kahvaltı Haberleri sunmaya başlamasını da anlatan Değirmenci “Ben Ankara’da 12 yıl muhabirlik yaptım. Siyaset Meydanı’na çıktıktan sonra ATV’den haber geldi. En son Kanal D’de çalışıyorum. Beni İstanbul’a aldıracak mısınız? derdim hep. Bir gün Ortaköy’e geldim. Fox TV’den aradılar. Sizi  İstanbul’a is görüşmesi için çağırsak gelir misiniz dediler “buradayım” dedim. Bir fırsat oldu Fox’un teklifini kabul ettim. Tesadüf oldu. “ sözleriyle paylaştı.

“Mehmet Ali Birand ve Ali Kırca hala ekranda olmalıydı”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de haberin iki duayen ismi Mehmet Ali Birand ve Ali Kırca ile ilgili duygularını da paylaşan İrfan Değirmenci “Bu iki güzel insanın hala ekranda olması gerekirdi. Mehmet Ali Birand’ın yanında 10 yıl muhabirlik yaptım, 40 yıllık ahbabı gibi oturup konuşurdun. Ali Kırca’nın da galiba hevesini kaçırdılar. Yurtdışında  haberciler yaş aldıkça el üstünde tutuluyorlar.” dedi. Ekranlardaki kadın anchorwomanlar ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Değirmenci “Gülgün Feyman hala ekranda, siyasi duruşu net. Sunuculuk diksiyon dersi alanlar anlatır. Türkiye’nin özel televizyonlara geçişinde merakla beklenen bir yıldızdı. Serap Ezgü ana haberin teslim edildiği başarılı bir isimdi, sonra kadın programlarına yöneldi. Defne Samyeli çok güzel bir kadın, güzelliğin üzerinde haberin mutfağında yıllarca koşturdu.” sözleriyle paylaştı.