Medya
01 Kas 2013 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

İRFAN DEĞİRMENCİ FENA PATLADI! ''HABERİN MOZART''INI KİMLER KIZDIRDI?

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu Kanal D'nin sabah programı Günaydın Türkiye'nin sunucusu İrfan Değirmenci'nin Medyaradar'a yaptığı açıklamaları köşesine taşıdı.

Ekranların en sempatik, bir o kadar da saygılı isimlerinden biri... Yıllardır tanırım İrfan Değirmenci’yi; hiç bu kadar kırgın, kızgın ve öfkeli görmedim kendisini... O yüzden şaşkınlıkla okudum medyaradar.com'a söylediklerini...

Gazetelerde tam sayfa çıkan söyleşilerin en uzunu 7-8 bin vuruştur, söyleşinin vuruş sayısı 50 binin üzerinde olduğuna göre anlayın Değirmenci’nin ne kadar çok un öğüttüğünü! Alev Gürsoy Cimin’in İrfan Değirmenci’yle yaptığı söyleşiyi okumak bir saatimi, o söyleşiden en çarpıcı olanlarını seçip, almaksa üç saatimi aldı... Neden mi yaptım bunu? Çünkü Değirmenci’nin yaptığı açıklamalar bilmediğimiz birçok şeyi çıkardı gün ışığına...
Nazlı Tolga’nın ayrılık kararını açıklamasından sonra FOX’un Genel Müdürü Pietro Vicari’nin ana haberi sunması için ilk teklifi Değirmenci’ye yaptığını da, “Haberin Mozart’ı”nın FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’e karşı bu denli kırgın ve kızgın olduğunu da bu söyleşi sayesinde öğrendim... Anladığım kadarıyla Değirmenci’nin önüne kattığını öğütmesinin bir sebebi de onu yıldız yapanın Doğan Şentürk olduğu şeklinde çıkan haberler.

“Haberin Mozart”ını kimler kızdırdı?
Bakın “Haberin Mozart”ını kimler kızdırdı... İşte o söyleşiden satırbaşları: “FOX’un Genel Müdürü Pietro Vicari, geçen sene bir akşam yemeğe davet etti beni ve dedi ki, ‘Dostum biz FOX ailesi olarak seni geri kazanmak istiyoruz, nerede hata yaptığımızı öğrenmek istiyoruz, bizimle ana haber bülteni hazırlar mısın önümüzdeki sezon?’     Vicari’ye aynen şunu söyledim: ‘Sunduğum haberin merkezinde en üst noktada olacak mıyım? Bu benim için önemli çünkü. Evet Türkiye’de bir Birand, Ali Kırca, Uğur Dündar örneğinde vardır bu. Anchorman’in elini rahatlatır. Siz o mutfağın şefiyseniz o yemeği daha güzel servis edersiniz. Ben o mutfağın şefi olmayacaksam niye orada olayım?’ ‘Dostum peki biz bir değerlendirelim’ dedi. Sonra Doğan Şentürk’ten vazgeçemeyeceğini düşünmüş olsa gerek ‘Önümüzdeki sezon için tekrar görüşürüz’ dedi. Sonra baktık Fatih Portakal Ana Haber’de.”

“Kimsenin adamı olmadım”
“Ben kimsenin ve ekibinin adamı olmadım, şimdiye kadar hep çalışarak emeğimle bir yerlere geldim. FOX için zamanında Kanal D gibi bir yeri ve Birand’ı bıraktım. Rahmetli Birand, ‘Görürsün İrfan günün birinde yeniden seninle çalışacağız’ dedi ve dört yıl sonra koskoca Birand, fötr şapkasıyla Zeytinburnu’na FOX’a geldi, İrfan Değirmenci’nin peşine. Şu an bulunduğum yerden çok memnunum. Kanal D bize çok büyük imkanlar da sunuyor. F0X’tayken kirada oturuyordum ve kira paramı çok zor ödüyordum. Şimdi ev aldım ve kredisini artık rahat ödüyorum.”

“Yıldızımı kimse parlatmadı”
“Kimse yıldız yapmadı, öyle gösterilmeye çalışılmasın. İrfan Değirmenci her zaman bilinen bir markaydı. Ali Kırca ile de çalıştım Birand’la da. Yıldızımı kimse parlatmadı. Elbette emeği geçmiştir herkesin. Bizim şimdiye kadar sesimiz çıkmadı sustuk ama üzerimize oynanan oyunları da bilmiyor değiliz. Bugüne dek sustuk ve bugün size içimizi döküyoruz. FOX’ta sabah haberlerini okumaya başlayan İsmail Küçükkaya’ya ‘Hayırlı olsun’ diye tweet atıyorum ama o bana özelden teşekkür ediyor. Bunun sebebi bile düşündürücü.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ