Gündem
14 Ağu 2011 13:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

İRAN'DAN RESMİ AÇIKLAMA! MURAT KARAYILAN YAKALANDI!

İran, terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakalandığını açıkladı.

Ancak Türk hükümeti kaynakları, Karayılan’ın yakalandığını henüz teyit etmedi.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Fars Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Karayılan’ın, İran tarafından yakalandığını doğruladı.

Konuya ilişkin haberleri değerlendiren Burucerdi, “Bu haberler doğrudur, İran istihbarat birimleri PKK’nın iki numaralı ismini tutuklamıştır” ifadesini kullandı.

Burucerdi, “İstihbarat güçlerimiz, Karayılan’ı yakalayarak önemli bir iş başarmışlardır” diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları’nın, 16 Temmuz’dan beri terör örgütü PJAK’a yönelik operasyonlarında örgüte darbe vurulduğunu kaydeden Burucerdi, “Bizim, Devrim Muhafızları’ndan da beklentimiz budur” dedi.

TÜRK HÜKÜMETİ: HENÜZ RESMİ BİR BİLGİ ALMADIK

Türk hükümeti kaynakları ise Karayılan’ın yakalandığını henüz teyit etmedi. Edinilen bilgiye göre, Burucerdi’nin açıklamasına ilişkin olarak hükümete resmi herhangi bir bilgi ulaşmadı.

Dışişleri kaynaklarının, bu tür bilgilerin bazen doğrudan İçişleri Bakanlığı’na gidebileceğini söylediği belirtildi.

TRT HABER DUYURMUŞTU

Karayılan’ın yakalandığı haberi, dün öğlen saatlerinde TRT Haber tarafından “Flaş gelişme” olarak duyurulmuş ancak bu haber Başbakanlık, Dışişleri ve Emniyet kaynakları tarafından doğrulanmamıştı.

Şanlıurfalı olan Karayılan, 1979 yılında örgüte katılıp, bölgede faaliyet yürüttükten sonra 1980 yılında Suriye’ye geçmişti. Uzun yıllardır örgütün lider kadrosunda yer alan Karayılan, aynı zamanda KCK Yürütme Konseyi’nin de başkanlığını yapıyordu.