Gündem
11 Oca 2020 10:54 Son Güncelleme: 11 Oca 2020 11:01

İran'dan flaş açıklama: Ukrayna uçağını kazayla vurduk!

İran Genel kurmay Başkanlığı az önce yaptığı açıklamada Ukrayna uçağının insan hatası sonucu kazayla vurulduğunu açıkladı. İran böylelikle Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek için Tahran'dan kalkan ve kısa süre sonra düşen uçağın kendileri tarafından vurulduğunu kabul etti.

İran'da düşen Ukrayna uçağı hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Haber ajansları tarafından geçilen son dakika haberine göre İran, Ukrayna uçağının insan hatasıyla kazayla vurulduğunu kabul etti. İran Televizyonu uçağın kaza sonucu vurulduğunu açıkladı. Düşürülen uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı ve 11 Ukraynalı olmak üzere 167 yolcu ve 9 mürettebat görevlisi bulunuyordu..

Ayrıca İran Genelkurmay Başkanlığı Ukrayna Havayolları'na ait uçağın yanlışlıkla füze isabet etmesi sonucu vurulduğunu duyurdu.

İRAN DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı da ülkelerinde düşürülen Ukrayna Havayolları'na ait uçak için bir açıklamada bulundu. İran Dışişleri Bakanlığı: Bir hata felakete yol açtı. Hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür diliyoruz." denildi.

İRAN SUÇLANMIŞTI!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı önceki gün düşmüş, 176 yolcudan kurtulan olmamıştı.

İranlı yetkililer, uçağın teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını açıklamış, Ukraynalı yetkililer de ilk etapta aynı fikirde olduklarını duyurmuştu. Ancak daha sonra kara kutuları bulunan uçağın düşüş nedeninin henüz bilinmediği ifade edilmişti.