Dünya
29 Ara 2023 11:49 Son Güncelleme: 29 Ara 2023 11:49

İran ‘Mossad ile bağlantılı’ 4 kişiyi idam etti!

İran yargı erkinin Mizan haber ajansı, İsrail'in Mossad istihbarat servisi ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği bir 'sabotaj ekibinin' idam edildiğini duyurdu.

İran'da İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad ile bağlantısı olduğu iddia edilen dört kişinin idam edildiği açıklandı. İran yargı erkine bağlı Mizan haber ajansı, bugün geçtiği haberde, İran'ın 'Mossad'la bağlantılı dört sabotajcıyı' idam ettiğini bildirdi.

Mizan'ın haberinde, "Mossad yetkililerinin kılavuzluğunda ülkenin güvenliğine karşı kapsamlı eylemlerde bulunan, Siyonist rejimle bağlantılı bir sabotaj ekibinin dört üyesi yasal süreçlerin ardından bu sabah idam edildi" ifadelerine yer verildi. İnfaz edilen dört kişinin ismi ise netlik kazanmadı.

SİSTAN VE BELUCİSTAN'DA DA 1 KİŞİ 'MOSSAD' İDDİASIYLA İDAM EDİLMİŞTİ

16 Aralık'ta da İran'ın güneybatısındaki Sistan ve Belucistan eyaletinde Mossad için ajanlık yaptığı iddia edilen bir kişinin idam edildiği açıklanmıştı. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberinde, "Bu şahıs, yabancı servislerle, özellikle Mossad ile iletişim içindeydi ve gizli bilgi topluyordu. Şahıs, ortaklarının da katılımıyla Mossad dahil yabancı servislere belge sağlıyordu" ifadeleri kullanılmıştı.

İddiaya göre, idam edilen kişi 'İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı olan grup ve örgütlerin propagandası' amacıyla 'bir Mossad yetkilisine' gizli bilgi vermişti. İdam edilen kişinin kimlik bilgileri ise açıklanmamıştı.

ETİKETLER
#iran #idam