Gündem
22 Haz 2011 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:29

IPRA ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

20. Altın Küre Ödülleri yarışmasındaki katılımcıların kalitesi beklentilerin üzerinde çıktı. Üç Türk şirketinin dört projesi kategorilerinin en iyisi seçildi

Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), 2011 Altın Küre Halkla İlişkilerde Mükemmeliyet ödüllerini kazananları açıkladı. Portekiz’in başkenti Lisbon’da 27 farklı kategoride dağıtılan ödüllerin yanı sıra “en yaratıcı kampanya”, “BM Özel Ödülü Adayları” ve  “Büyük Ödül” de verilecek..

IPRA Yönetim Kurulu Üyesi ve GWA Uluslararası Jüri Başkanı Dr. Zehra Güngör konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
 “Ödül için yarışan projelerin sayısı ve kalitesi bu zor ekonomik dönemlerde dahi halkla ilişkiler sektörünün kısıtlı bir bütçeyle yaratıcı katma değer sağlanması zorluğunun üstesinden nasıl gelebildiğini  gösteriyor. Meslektaşlarınız tarafından seçilerek finale çıkmak bile bir onurdur. Dolayısıyla finalistlerin hepsi kazandı da diyebiliriz”.

50 ülkeden halkla ilişkiler projelerinin yarışmaya katılması dünyada hem halkla ilişkilerin nasıl yayıldığını hem de nasıl profesyonel bir uygulamaya dönüştüğünü gösteriyor. 29 ülkeden gelen jüri üyelerinin katılımıyla oluşturulan jürinin bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da bu kadar iyi proje arasından seçim yapmaya zorlanacağını ümit ediyoruz.

Yarışmaya katılan Türk şirketlerinden Türk Telekom iki ayrı projesiyle iki kategorinin birincisi olurken Aygaz çevre, Garanti Emeklilik de kurumsal sosyal sorumluluk kategorilerinin birincisi oldular.

GWA Büyük Ödülü 2011’i kazanan proje ve diğer ödüller 21 Ekim 2011’de İstanbul’da düzenlenecek bir galayla açıklanarak sahiplerini bulacak. 


IPRA ve GWA ÖDÜLLERİ HAKKINDA

1955’te kurulan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), 80’den fazla ülkede bulunan üyesiyle halkla ilişkiler sektörü için öncü bir uluslararası dernektir. IPRA tarafından 1991 yılından bu yana verilen Altın Küre Ödülleri(GWA), bu güne kadar pek çok uluslararası yarışmaya örnek olmuştur.  IPRA, son dönemde Chicago, İstanbul, Pekin ve Lima’da düzenlenen Dünya Halkla İlişkiler Kongreleri ile etik kurallar açısından halkla ilişkiler sektörüne yol göstermiştir. IPRA, GWA Ödülleri’nin sponsorlarından biri olan Birleşmiş Milletler, UNESCO ve OECD gibi uluslararası kuruluşlar tarafından tanınarak yakın ilişkisini sürdürmektedir. www.ipra.org