Teknoloji
09 Ağu 2022 11:52 Son Güncelleme: 09 Ağu 2022 11:55

iPhone'ların sevilen özelliği iOS 16 ile geri geliyor! Artık ekranda gözükecek…

Yazılım geliştiriciler için iOS 16'nın beşinci deneme sürümünü kısa bir süre önce yayınlayan Apple, yeni işletim sistemi sürümü ile birlikte iPhone'ların sevilen özelliğini geri getirecek. Aktarılan detaylara göre; iOS 16 işletim sistemli iPhone cihazlarda, pil yüzdesi göstergesi tekrar aktif edilebilecek.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce yazılım geliştiriciler için yeni iOS 16 işletim sisteminin deneme sürümünü yayınladı. Yeni sürümü deneme imkanı bulan kullanıcıların paylaştığı görüntüler, iOS 16'nın iPhone'lara pil yüzdesi göstergesini geri getireceğini ortaya çıkardı. Şirket, ilk kez 2017 yılında iPhone X'in çentiğiyle uyumlu olabilmesi adına pil simgesinden yüzde göstergesini kaldırmıştı. Yeni işletim sistemiyle birlikte ise kullanıcıların, artık Kontrol Merkezi çubuğunu aşağı kaydırmadan pil yüzdesini görebileceği ifade edildi.

 

Engadget'in haberine göre; güncel olarak deneme sürümünü indiren kullanıcılar, "Ayarlar" menüsündeki "Pil" bölümüne giderek pil yüzdesi göstergesini aktif hale getirebiliyor. Pil ikonu üzerinde ortaya çıkan simgenin, iPhone kullanıcılarının alışık olduğundan biraz daha büyük olduğu görülüyor. iPhone'un şarja takılması durumunda, pil yüzdesi göstergesi yeşile dönüyor ve pil yüzdesinin yanında bir şimşek ikonu beliriyor. iPhone düşük güç moduna alındığında ise pil yüzdesi, sarıya dönüyor.

iOS 16, BU YIL İÇERİSİNDE YAYGIN KULLANIMA AÇILACAK

Öte yandan pil yüzdesi göstergesi; güncel olarak iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 mini'de aktif hale getirilemiyor. Analistler ayrıca, özelliğin iOS 16'nın kararlı sürümünde yer almayabileceği konusunda kullanıcıları uyarıyor. iOS 16 işletim sistemi sürümünün, bu yıl içerisinde son kullanıcı beğenisine sunulması bekleniyor.

ETİKETLER
#apple #iphone