Teknoloji
09 Mar 2020 14:54 Son Güncelleme: 09 Mar 2020 15:17

iPhone cihazlara Android nasıl yüklenir?

Bugünkü videomuzda, iPhone 7 ve 7 Plus modellerine nasıl Android işletim sistemini yükleyebileceğini anlattık. Nasıl bir deneyim yaşatıyor? Kurulum süreçleri nasıl? sorularının cevaplarını videomuzda bulabilirsiniz.

iPhone 7, 2016 yılında çıkmış Apple'ın cihaz modellerinden biri. Dönemine göre güçlü donanımıyla yüksek performans vadeden modelimizde artık Android çalıştırılması da mümkün hale geliyor.

iPhone'a Android 10 deneyimi nasıl?

Evet gördüğünüz üzere iPhone 7 üzerinde Android ekranıyla karşınızdayız. Ana ekranı bildiğimiz saf android yapısını andırıyor. Arayüz üzerinde gezinirken çokta stabil ve parmak hareketlerinize anlık tepkiler veren bir yapıyla karşılaşmıyoruz. Ayarlar paneline geldiğimiz esnada saf android'in birebir ayarlar arayüzüyle karşılaşıyoruz. Mevcut Android yazılımının güvenlik yaması tarihi ise Eylül 2019 gözüküyor.  Dil maalesef ki Türkçe değil sadece İngilizce kullanabiliyorsunuz. Ve buradaki seçeneklerin büyük bir kısmı çalışmıyor.

Dikkatimi çeken Wifi'in cihazda aktif olarak çalışıyor olması.  Başlatıcıda bulunan Google arama programıyla mevcut ağ üzerinden arama yapabiliyorsunuz. Batarya kısmında ise pil değerlerinin doğru gösterilmediğini fark ediyoruz. O yüzden henüz kullanıma hazır bir versiyonla karşı karşıya olmadığımızı anlayabiliyoruz.  Ekran tarafında parlaklık seviyeleri ayarlanabiliyor. Ekran süresi 30 dakikaya kadar çıkarılabiliyor ve ekran döndürme seçenekleri çalışıyor .

Project Sandcastle nedir? iPhone 7'ye nasıl Android yükleyebilirim? (Mac için yükleme rehberi)

Project Sandcastle, temelinde bakarsanız geçtiğimiz yılın kış aylarında ortaya çıkan ve iPhone modellerinin önemli bir kısmına Jailbreak imkanı sunan yeni bir method. Bu method checkra1n ekibi tarafından keşfedildi ve şu an betadaki sürecini devam ettiriyor.

Detaylı yükleme rehberi için link: HWP