Gündem
29 Eyl 2011 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:51

IPHONE 5 GELİYOR SANAL ALEM '1'İN GİZEMİNİ TARTIŞIYOR!

Teknoloji dünyası Apple'ın gönderdiği iPhone davetiyesinde ‘1' rakamıyla vurgulanan ‘cevapsız arama' işaretine odaklandı.

Apple’ın uzun süreden bu yana merakla beklenen iPhone 5 adlı modeli haftaya, 4 Ekim tarihinde şirketin Cupertino’daki merkezinde tanıtılacak. Daha büyük ekranlı, daha güçlü işlemcili, sesli komut özelliğiyle gelmesi beklenen yeni ürünün davetiyesi tanıtım etkinliğiyle ilgili birçok ipucu verirken, davetiyedeki son ikon olan arama butonundaki “1” rakamı pek çok soru işaretini beraberinde getirdi.
İnternette ortaya atılan iddialara göre 1 rakamının şifresi hakkında birkaç yorum var. Hastalığının ilerlemesi sonrası CEO’luk görevini bırakan Steve Jobs’un, şu anki CEO Tim Cook’un sunumuna telefonla katılacağını ifade edenler olduğu gibi “1” rakamıyla iPhone 5’in yanı sıra daha ucuz fiyatlı başka bir iPhone modelinin de (iPhone 4S) tanıtılabileceği ifade ediliyor.


Davetiyenin en alt bölümünde ise ‘Haydi iPhone konuşalım’ ibaresi yer alıyor. Bu arada Steve Jobs’un bir sürpriz yapıp sahnede yer alacağını öne süren haberler de uluslararası ajanslar tarafından haber konusu yapılıyor.

45 milyonluk sipariş tamam
Telefonun bulut bilişim sistemi iCloud ile bütünleşik çözümlerle gelmesi bekleniyor. Yeni model ürünün ayrıca 8 megapiksel çözünürlük seviyesinde fotoğraf çekeceği öne sürülüyor.
Uzakdoğulu üreticilerden gelen son haberler ise Apple iPhone 5 için şimdiden 45 milyon adetlik siparişin alındığı yönünde bir bilgiye işaret ediyor. Son çeyrekte 20.3 milyon adetlik iPhone satış rakamını yakalayan Apple’ın yeni seri ile birlikte bu rakamı katlayacağı, böylece şirket tarihinin en iyi çeyreğine imza atacağı tahmininde bulunanlar da var.


Sürpriz konuk Zuckerberg mi?
4 Ekim’deki iPhone 5 tanıtım toplantısının sonunda Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in (solda) yeni iPad uygulamasını tanıtması bekleniyor. Etkinlikte telefonun tanıtımını
Apple şirketinin CEO’su Tim Cook yapacak.