Polemik & Kulis
03 Kas 2015 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

İpek Medya'da tenkisat depremi! 58 kişinin işine son verildi!

İpek Koza Medya Grubu'ndan işten çıkartmalar başladı. İş aktinin sonlandırıldığı söylenen gazeteciler bina içine alınmıyor.

Kayyum atanması ile 'el konulan' Bugün Gazetesi, Bugün TV, Millet Gazetesi ve Kanaltürk TV'den işten çıkarılmalar başladı. Genel Yayın Yönetmenleri'nin izne çıkartıldığı kurumda muhabir ve editörlerin de işine son veriliyor.

Bina dışında bekletilen gazetecilere iş akitlerinin feshedildiğine dair üzerinde tarih olmayan belgelerle bilgi verildi. 

Millet gazetesi yazarı Ufuk Şanlı, Twitter hesabından attığı mesajda 58 kişinin işine son verildiğini şöyle duyurdu:

Son Dakika - Havuz medyasından transfer edilen kayyumlar Koza İpek Medya'da çalışan 58 gazeteciyi resmen işten çıkardı



İZNE ÇIKARMIŞLARDI

Geçtiğimiz hafta göreve getirilen kayyumlar, önce bir imzayla Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ve Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt’un da olduğu birçok yöneticiyi görevden almıştı. Uygulamanın hukuksuz olduğu tartışmalarının ardından kayyumlar, daha sonra bu isimleri izne çıkarmıştı.

Resmi tatilin bitmesinin ardından bugün kurumlarına gelen gazeteciler, görevlerine son verildiği belirtilerek binaya alınmadı. Bina dışında bekletilen gazetecilere iş akitlerinin feshedildiğine dair üzerinde tarih olmayan belgelerle bilgi verildi.

İNSAN KAYNAKLARI GÜVENLİK DIŞINA

Normalde, eksi birinci katta olan gazetenin insan kaynakları birimi, güvenliğin yanındaki odaya alındı. Binaya girmeden burada çalışanlara işten çıkarıldığı belirtilen ve evraklar imzalatılıyor. Gazetecilere, özel eşyalarının alınması için izin bile verilmiyor.