Gündem
24 Eki 2023 09:29 Son Güncelleme: 24 Eki 2023 09:31

İnternetten mont sipariş verdi, hayatı karardı! Mahkemeden emsal niteliğinde karar

İstanbul'da yaşayan ve internetten mont siparişi veren genç kadının hayatı kabusa döndü. Kişisel verileri başkalarının eline geçen kadının telefonu susmak bilmedi. Genç kadın yaşadıklarını 'Korku verici' olarak ifade ederken, mahkeme 6 yıl sonra emsal nitelikte bir karara imza attı.

Bir kadın internet sitesinden bir alışveriş yaptı sonra adeta hayatı karardı. Genç kadının kişisel verileri diğer müşterilerinin sayfalarında görününce günlerce tanımadığı kişilerin tacizine maruz kaldı. Olay davalık olurken mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı.

TELEFONLARI SUSMAK BİLMEDİ
Veteriner hekim Gökçe Karakaş, hayalindeki montu internet sitesinde gördü, satın almak için hemen bilgilerini girdi. Olay da Karakaş'ın kişisel verilerini girmesinden sonra başladı. Daha mont eve gelmeden o gece telefonları susmak bilmedi.

EMSAL KARAR
Kanal D Haber'in haberine göre firma özür diledi ancak sorun çözülmedi. Karakaş durumu mahkemeye taşıdı. Karakaş'ın açtığı dava 6 yıl sonra emsal nitelikte bir kararla sonuçlandı. Mahkeme müşterisini mağdur ettiği gerekçesiyle giyim firmasını 80 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Firma tazminatı 6 yıllık faizi ile birlikte ödeyecek.

"ÇOK KORKU VERİCİ"
Karakaş yaşadıklarıyla ilgili olarak "Her şey internetten çok bilinen bir firmanın internet sitesinden alışveriş yapmamla başladı. Kart bilgilerim, adres bilgilerim, telefon numaram gibi bilgilerimi girdim. Gece 2-3 gibi aramalar mesajlar gelmeye başladı. Ailemden ayrı uzakta yaşadığım bir dönemde bu çok korku verici" dedi.