Gündem
10 Kas 2020 09:15 Son Güncelleme: 10 Kas 2020 09:19

'İnternetçi arkadaş'tan İstanbullulara kötü haber!

“İnternetçi arkadaş” olarak bilinen İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız, belediye tarafından metrobüslerde sağlanan ücretsiz internetin, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

“İnternetçi arkadaş” olarak bilinen İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız, belediye tarafından metrobüslerde sağlanan ücretsiz internetin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) başvurulara olumlu yanıt vermemesi nedeniyle yıl sonundan itibaren kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İBB Kasım Ayı Meclisi 1. Oturumu'nda konuşan Dr. Taylan Yıldız, İstanbulluların metrobüslerde ücretsiz internetz kullanımıyla ilgili mağduriyet yaşamaması için ocak 2020'de BTK'ya başvurarak, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 90 gün ek süre talep ettiklerini, ancak bugüne kadar pozitif bir dönüş alamadıklarını anlattı. Yıldız şunları söyledi:

“Metrobüslerde İstanbul Büyükşehir Belediyemizin sağladığı ücretsiz Wi-Fi hizmeti yıl sonu itibariyle maalesef kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. 650 metrobüsde sağladığımız Wi-Fi hizmetinden bahsediyoruz. Her gün 400 bin İstanbullunun kullandığı internet hizmetinden. Bu kapanma tehlikesinin sebebi de BTK'nın İBB’ye tahsis etmiş olduğu, haberleşme amaçlı kullanılan frekansların, deneme izni kapsamında belirli süreliğine verilmesidir. Yani izinler geçici süreli izinlerdir. 3.5 GHz frekans bandı, 5G bandı olarak mobil işletmecilere tahsis edilmesi planlandığından yıl sonunda lisans iptal edilecektir."

"BAŞVURUMUZU YAPTIK AMA DÖNÜŞ OLMADI"

Yıldız, İstanbulluların mağdur olmaması için ek süre talep ettiklerini ancak geri dönüş yapılmadığını belirtti. Yıldız “Ocak 2020’de, İstanbulluların mağdur olmaması adına, BTK’dan 1 ocak 2021 tarihinden itibaren 90 gün ek süre talep etmiştik ama buna pozitif bir dönüş olmadı maalesef. Pandemi süreci nedeniyle işletmecilerin 5G teknolojisine geçişinin, beklenen tarihten daha ileri bir zamanda olacağı düşünüldüğünden, kullanımda olan frekans bandının kullanımının yıl sonunda dolacak olan izinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması İstanbulluların menfaatine olacaktır” dedi.

"İRADEMİZİ İBB MECLİSİ OLARAK ORTAYA KOYMALIYIZ"

İnternetin tüm İstanbulluların ve İstanbullu gençlerin bir gereksinimi olduğunu vurgulamayan Yıldız, “Burada ve daha önce yine bu kürsüden belirttiğim konularda, partiler üstü bir şekilde irademizi İBB Meclisi olarak ortaya koymalıyız. Hiçbir siyasi tartışmaya girmeden, İstanbul'u daha yaşanır, gençler için cazibe merkezi olan bir metropol haline getirmeliyiz” diye konuştu.

"İNTERNETÇİ ARKADAŞ"

Adı, Taylan Yıldız… İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin İYİ Partili üyesi… Yıldız, İBB Meclisi'nde “Metrolarda internet istiyoruz” talebini dile getirdi. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun, Yıldız'a “internetçi arkadaş” demesi ise sosyal medyanın gündemine oturdu. O toplantıda Göksu'ya “Ben internetçi arkadaş değilim. Stanford Üniversitesi'nden doktoram var” yanıtı veren 40 yaşındaki Yıldız, 2001'de Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu.