Gündem
18 Haz 2010 20:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

İNTERNET SİTESİ SAHİBİ BARIŞ YARKADAŞ'IN KAÇ YIL HAPSİ İSTENDİ?

Adli Tıp Kurumu Başkanı Nur Birgen'e hakaret etmekle suçlanan Yarkadaş hakim karşısına çıktı

Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi Başkanı Nur Birgen'e, bir internet sitesinde yer alan yazıyla hakaret ettikleri iddiasıyla, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile internet sitesi sahibi Barış Yarkadaş'ın yargılanmasına devam edildi.

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Barış Yarkadaş ve avukatı Meriç Eyüboğlu ile davacı vekili Tanıl Başhan katıldı.

Duruşmada, İstanbul Tabip Odasına, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi Başkanı Birgen için gönderilen müzekkereye cevap geldiği belirtilerek, gelen yazıda, Birgen hakkında 16 soruşturma olduğunun ifade edildiği kaydedildi.

Sanık ve müdahil avukatları, gelen belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme, avukatların belgeleri inceleyip beyanda bulunmaları ve Birgen'in hazır edilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İDDİANAMEDEN

Davanın iddianamesinde, TİHV YÖnetim Kurulu Başkanı Fincancı ile yapılan ''İdamı neden kaldırdılar'' başlıklı röportajın, Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu internet sitesinde yayınlandığı belirtildi.

22 Eylül 2009'da yayınlanan bu röportajdaki bazı iddiaları ortaya atan Fincancı'nın Birgen'e hakaret ettiği, Yarkadaş'ın da bu iddiaları araştırmadan ve incelemeden yayımlayarak Fincancı'nın işlediği iddia edilen hakaret suçuna iştirak ettiği savunuluyor.

Her iki şüphelinin, eleştiri sınırlarını aşarak şikayetçi Nur Birgen'i toplum nazarında küçük düşürücü sözlere yer verdikleri öne sürülen iddianamede, Fincancı ve Yarkadaş hakkında ''hakaret'' ve ''sesli, yazılı veya görüntülü ileti yoluyla hakaret'' suçlarından 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyor.