Gündem
23 Nis 2011 18:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI! BAŞKANLIĞA KİM SEÇİLDİ?

İnternet Medyası Derneği 4. Olağan Genel Kurulu, dün akşam TTNET'in Mecidiyeköy'deki binasında yapıldı.

Tek aday gösterilen Hadi Özışık'ın yeniden genel başkan seçildiği genel kuruldan birlik ve beraberlik mesajları çıktı.

Tüzük değişikliğinin kabul edildiği genel kurulda önemli kararlar alındı. Derneğe artık tüzel kişiler üye olabilecek. Yayın gruplarının temsilcilerin üyelik yolunun açılmasıyla dernek, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım attı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Hadi Özışık, internet medyasının sorunlarını alt alta sıraladı ve çözümün yakın olduğu mesajını verdi.

HOSTİNG ÜCRETLERİNE İNDİRİM ÇOK YAKIN

Hosting ücretleriyle ilgili yaptıkları görüşmelerin sonuç verdiğini anlatan Özışık, bu konuda canı acıyan yayıncıların önümüzdeki haftadan itibaren nefes alacaklarını kaydetti.

Türk Telekom ile yaptıkları görüşmelerin sonuç verdiğini, Türkiye'deki hosting ücretlerinin astronomik rakamlarda olduğunu ve bu rakamların birçok yayıncıya gazetecilik mesleğini yaptırmadığını vurgulayan Özışık, "Az kaldı. Başbakan ile yaptığımız görüşmeler sonucunda haftaya Türk Telekom çok önemli bir açıklama yapacak" dedi.

İNTERNET MEDYASI YASASI SEÇİMDEN SONRA ÇIKIYOR

İnternet medyası yasa taslağı hakkında bilgi veren Özışık, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın verdiği sözü tuttuğunu selirten Ankara Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü bu konuda yaptığı çalışmanın yeni bir taslağa dönüştüğünü hatırlattı. Özışık, "Ne yazık ki seçimler bu yasanın çıkmasına engel oldu. Seçimden sonra yasamızın Meclis'e gelebileceğini söyleyebilirim. Çünkü bu konuda Arınç'ın verdiği yeni sözler var. Umuyorum bu yasa bir an önce çıkar ve internet medyası asli işini yapmış olur." dedi.

TÜRKİYE'DE İNTERNET MEDYASI ÇOĞALMALI

Ankara ve İstanbul'da kurulan iki derneğin çoğalması gerektiğini vurgulayan Özışık, bu derneklerin çoğalması halinde internet medyası yayıncılığının daha güçlü olacağını söyledi. Özışık sözlerine şöyle devam etti:

"Dernekler çoğalmalı ve hepimiz bir bütün olmalıyız. Sesimizi daha gür bir şekilde çıkarmalıyız. Eğer sesimizi daha gür bir şekilde çıkarırsak meselenin üstesinden gelmek daha kolay olacaktır."

Özışık'ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Özışık'ın başkanlığındaki yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:


YÖNETİM KURULU (ASİL)

Hadi Özışık
Fügen Toksu
Ünal Tanık
Doğan Akın
Yavuz Semerci
Cüneyt Özdemir
Mahmut Kurşun
Ahmet Yeşiltepe
Halef Remzi Vayis

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

İlkan Gökyılmaz
Hakkı Alkan
Ekrem Teymur
Recep Canpolat
Erdem Yurdanur
Cihan Orhan
Osman Ateşli
Bahar Yıldırım
Mehmet Özışık

DENETİM KURULU (ASİL)

Nevzat Basım
Recep Canpolat
Ahmet Saydam Yalçın

DENETİM KURULU (YEDEK)

Hacer Alkan
Elkin İlyasoğlu
Ahmet Dervişoğlu

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

Günseli Ocakoğlu
Bahri Kayaoğlu
Olay Tan

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

Bülent Kuzucanlı
Baki Özışık
Deniz Temur