Gündem
18 Mar 2015 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Internet Explorer tarih oluyor

Bir zamanlar dünya çapında bir milyara yakın kişi tarafından kullanılan Microsoft'un internet tarayıcısı Internet Explorer artık tarihe karışıyor.

Teknoloji devi Microsoft, internet tarayıcısının yeni sürümünün Internet Explorer değil, Project Spartan (Spartalı Projesi) olarak adlandırıldığını açıkladı.
Şirket bu isim değişikliğiyle Internet Explorer üzerinde oluşmuş olan kötü intibadan da kurtulmak istiyor.
Yaklaşık 10 yıl önce o dönem Internet Explorer projesinin geliştirilmesinden sorumlu olan Microsoft yöneticisi Dean Hachamovitch de gelinen noktayı itiraf etmiş ve "Yüzümüze gözümüze bulaştırdık" demişti.
İngiliz Financial Times gazetesine konuşan dijital reklam şirketi Akqa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Tom Bedecarre, "İnternet tarayıcıları arasındaki savaş mobil dünyasına taşındı ve Microsoft bu savaşı kaybediyor. Kimse telefonuna Internet Explorer indirmez" dedi.
Wolf Olins pazarlama şirketinden tasarımcı Dan Brewster ise Internet Explorer'ın uzun süredir tüketiciler tarafından 'defolu bir ürün' olarak algılandığını söylüyor ve "Çok açık. Bu tarayıcı sevilmiyor. Tüketici sadece bilgisayarlara önceden yüklenmiş olduğu için bir süre kullanmak zorunda kalıyor" diye ekliyor.
Her ne kadar Internet Explorer Microsoft tarafından emekli edilse de, marka ismi bir süre daha yaşayacak. Explorer'ın son versiyonu yeni Windows sürümünde Spartan tarayıcısıyla birlikte yüklü olacak. ( BBC Türkçe)