İnternet bağlantısını zayıflatan 10 eşya

Evde bulunan bazı eşyalar, kalınlıkları veya yapıldığı malzeme nedeniyle internet kalitesine zarar verebiliyor.

İnternet bağlantısını zayıflatan 10 eşya - Sayfa 1

Bazı nesneler ev içerisinde yerleştirildikleri konuma göre internet bağlantı kalitesini etkileyebiliyor. Bu nesneler, yapıldığı malzeme ve modeme olan yakınlığı gibi nedenlerden bağlantıyı zayıflatabiliyor.

110
İnternet bağlantısını zayıflatan 10 eşya - Sayfa 2

Aynalar | Aynalar, cam üzerine kaplanan metal bir tabakadan oluşmaktadır. Bu metal tabaka nedeniyle internet sinyalleri bu yüzeyden yansıyarak farklı bir yöne iletilmesine sebep olabilir. Bu yüzden modemin çevresinde ayna gibi yansıtıcı yüzeyli nesnelere bulundurmamak gerekiyor.

210
İnternet bağlantısını zayıflatan 10 eşya - Sayfa 3

Su ve akvaryum | Suyun içerisinde bulunan moleküller, radyo dalgalarını emme özelliğine sahiptir. Bu durum suyun içinden geçmeye çalışan internet sinyallerini yavaşlatarak kalite düşüklüğüne neden olabilir. Sinyallerin istenmeyen bir yöne sapmasına da neden olabilen suyun çevresine modem koyulmamalıdır.

310
İnternet bağlantısını zayıflatan 10 eşya - Sayfa 4

İnternet yönlendiricileri | Komşular, çevredeki kafeler, işletmeler gibi farklı konumlarda bulunan internet yönlendiricileri farklı internet sinyalleri ile çakışarak sinyal zayıflığına neden olabiliyor. Bu duruma engel olmak için ise modemin bulunduğu kanalı en az yoğunluktaki kanala almak veya çift ya da üç bantlı bir modem tercih edilebilir.

410