Gündem
28 Haz 2013 16:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

INSTRAGAM VİNE'I SOLLADI!

Instagram'ın kısa bir süre önce sunduğu video içeriği, en büyük rakibi Vine'a büyük bir darbe vurmuş gibi görünüyor.

Twitter, mikroblog dünyasına mikro film hizmetini sunan ilk marka olsa da, bu alanda birinciliği Instagram’a kaptırmış gibi görünüyor. Mobil dünyanın önde gelen fotoğraf paylaşım  Instagram, 20 Haziran’da sunduğu 3-15 saniyelik mikro film paylaşma özelliğiyle Vine’ı kısa sürede geride bıraktı.

Mashable sitesinin, Simply Measured araştırma şirketinden elde ettiği verilere göre, geride kalan bir haftalık süre içinde dünyanın en büyük 100 markasından 14’ü Instagram kullanarak video paylaştı. Bu veriye kıyasla, Vine’la video paylaşana şirket sayısı ise 7 oldu.

Instagram’la video paylaşan firmaların isimleri, Ford, MTV, Disney, Intel, Cisco Systems, Avon, Burberry, Dell, eBay, Facebook, Gap, General Electric, Nike ve Starbucks olarak verildi.

FACEBOOK ETKİSİ

Simply Measured raporuna göre, en büyük 100 markanın yer aldığı listedeki firmaların 3’te 2’si, video özelliği sunulmadan önce Instagram üyesiydi. Yaklaşık bir yıl önce sunulan Vine ise Instagram’a kıyasla markaların fazla ilgisini çekebilmiş değil.

Vine, dünya genelinde yaklaşık 200 milyonu aktif olmak üzere 500 milyona yakın üyesi olan Twitter’ın içeriği. Instagram ise dünya genelinde 1,1 milyar kullanıcısı olan ve mobil kullanıcısı 750 milyonu aşan Facebook sayesinde hızlı bir büyüme kaydetti.

Mashable’a konuşan küresel araştırma şirketi Gap’in direktörü Rachel Tipograph, “Instagram’da paylaşılan videoların aynı zamanda Facebook’ta yayımlanması çok önemli. Bu kullanıcılara heyecan veriyor” dedi.

VINE PAYLAŞIMLARI DİBE VURDU

Instagram’ın ilk haftasında sebep olduğu değişime ait bir diğer rapor, MarketingLand şirketi tarafından yapıldı.

Rapora göre, geride kalan hafta Twitter üzerinden paylaşılan Vine videoların gözle görülür bir azalma oldu. Twitter verilerini takip eden Topsy şirketinin verilerine göre, sosyal medya ağında 19 Haziran’da 2,5 milyon video, 20 Haziran’da ise 1,5 milyon video paylaşıldı.

The Verge sitesinin haberine göre, geçtiğimiz aya oranla, Twitter’da günlük Vine bağlantısı paylaşımı da yaklaşık 900 bin azaldı. Bu rakam, Mayıs ayına oranla yüzde 70’lik azalmaya işaret ediyor.

Twitter, konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

Öyle görünüyor ki, uzun zamandır kullanıcılarına renkli bir içerik sunamayan Facebook, Instagram’ın video özelliğiyle hedefi 12’den vurdu.