Teknoloji
21 Eki 2019 14:24 Son Güncelleme: 21 Eki 2019 14:25

Instagram’dan takipçileri gruplandırma özelliği

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram yeni bir özelliği test ediyor. Son olarak ortay çıkan sızıntıya göre Instagram takipçileri artık gruplara ayrılacak.

Instagram daha önce karşımıza Grup Hikayeleri özelliği ile çıkmıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yakın çevresine aynı anda hikaye atabilecek. Instagram takip gruplandırma özelliği ise biraz daha farklı bir konuyu çözüyor. Takipçi listesini düzene sokacak bu özellik ile Instagram takipçileri etkileşim durumuna göre listelenecek.

Shidtdelete’te yer alan habere göre; uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından atılan bir tweet, şirketi şu sıralar Android tarafında bu özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Yapılan paylaşıma göre, takipçiler 90 günlük kullanım baz alınarak gruplandırılıyor. Bu gruplar arasında ‘En az etkileşime girilenler' ya da ‘Ana sayfada en çok gösterilenler' gibi kriterlerin yanında sanat ya da seyahat gibi hobi gruplandırması yapmak da mümkün. Kullanıcı bu gruplarda yer alan herkesi tek bir dokunuş ile takipten çıkabiliyor.

Instagram şimdilik bu özellik üzerinde sessiz sedasız bir çalıştırma sürdürüyor. Özelliğin, kullanıcılara ne zaman sunulacağını öngörmek ne yazık ki mümkün değil. Ancak, bu özelliğin faaliyete başlamasının ardından kullanıcıların istediği kullanıcı grubu ile daha kolay iletişim kurmasının yolu açılacak.