Gündem
26 Eki 2011 12:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

İNSANLIK DIŞIDIR, VİCDANSIZLIKTIR! LANETLİYORUM! BAŞBAKAN MÜGE ANLI'YA SERT ÇIKTI!

Başbakan Erdoğan "Yıkımı, ölümleri ırkçılık olarak kullanmayı şiddetle reddediyorum, lanetliyorum" dedi; Müge Anlı'nın sözlerine gönderme yaptı!

“BUNLARI LANETLİ OLARAK GÖRÜYORUM”
 
Yaşananları tüyler ürperten bir ırkçılık ve ayrımcılık malzemesi olarak kullanmayı şiddetle reddettiğimi belirtmek istiyorum. Sosyal paylaşım sitelerinde bazı televizyonlarda ayrımcılığa dair her ifade her ima insanlık dışıdır vicdansızlıktır.
 
Ben bunları lanetli olarak görüyorum. Kardeşlik kara günde belli olur. Bir tarafta barışa ihtiyacımız olan bir günde bunu fırsata dönüştürelim diyeceksin, öbür taraftan kalkıp meydanda naralar atacaksın. Bu nasıl bir kardeşlik anlayışıdır.
 
Burada bile fırsatçılığı kendisine hedef alan bir anlayış var. Böyle bir günde askerimizi o mayın tuzağında vurmak isteyen anlayış ve o anlayışın uzantılarının bu ülkede kardeşlik duygusu olabilir mi?
 
Her şey bu kadar açık ortada. Bunu neresinde kardeşlik var. Neresinde bu acıyı paylaşmak var.

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan çadır sıkıntısına değindi.

Erdoğan, ’’Kızılay tarafından 17,836 çadır bölgeye ulaştırıldı. Bu rakam yeterlidir ancak olay kontrol dışına çıkınca bu çadırlar yetmez oluyor. İlk 24 saat bir başarısızlık oldu bunu kabul ediyoruz’’ dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları:

DURUM KONTROL ALTINDA

Böylesine bir afeti bile kendisine siyasi çıkar sağlamak için kullanalar var. 1999 depremini yaşayanlar bilir, deprem bölgesine bile gidemeyen bir hükümet vardı. Şimdi ise kabinenin dörtte biri bölgede.

Durum kontrol altına alınmış vaziyette. Kısa süre sonra inşallah enkaz kalkacağı gibi Van’da yeni bir şehir inşa edilmiş olacak.

Vatandaşlarıma bir çağrım olacak. Gerekirse yasal düzenlemeye gitmek suretiyle artık laf dinleme dönemi geçecek.

Biz deprem haberi alınır alınmaz saat 6 gibi Van’a ulaştık. Arkadaşlarımız da farklı yollardan kısa sürede bölgeye intikal etti.Sadece THY’ye ait 16 uçak bölgeye 2 günü boyunca yardım malzemesi taşıdı.

BÖLGEYE 10 MİLYON TL YARDIM

Buradan üzülerek söylüyorum haber ajansları, televizyonlar birçok şeyi saptırıyor. Milleti aldatmanın hiçbir gereği yok. Bölgeye sadece benim talimatımla ilk etapta 3 milyon TL gönderilmiş. Bu rakam 10 milyon TL’ye çıkarıldı.

“İLK 24 SAATTE BİR BAŞARISIZLIK OLDU”

Kızılay tarafından 17,836 çadır bölgeye ulaştırıldı. Bu rakam yeterlidir ancak olay kontrol dışına çıkınca bu çadırlar yetmez oluyor. Sonra televizyonlar ’çadır yetmiyor’ diye yayın yapıyor.

İlk 24 saat bir başarısızlık oldu bunu kabul ediyoruz. Dünyanın her yerinde benzer durumlarda bu yaşanabilir.