İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı

Güneş Sistemi'ndeki diğer gezegenlerde ekstrem derecede yüksek veya düşük sıcaklıklar görülürken dünyamız bize yaşama en uygun şartları sunuyor. Peki evrimsel baskıyı da hesaba katarak farklı gezegenlerde yaşayacak olsaydık o şartlara vücutlarımızın nasıl evrilmesi gerekirdi?

İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 1

Dünya’nın üzerimize uyguladığı çekim gücü ve basınç gibi birçok faktör, vücut şeklimizin ve ağırlığımızın şekillenmesinde rol oynuyor. Bu da farklı karakteristiklere sahip olan ortamlarda, yani farklı gezegenlerde, burada olduğumuzdan farklı ağırlıkta hatta ‘zorla’ farklı şekillerde olabileceğimiz anlamına geliyor. Elbette bu şekil değişikliğinden sonra yaşar mıyız orası ayrı.

116
İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 2

En basit örnek olarak astronotların Dünya’ya geri döndüklerinde şartlar değiştiği için kemik sorunları yaşadıklarını duymuşsunuzdur. Neyse ki bu gibi değişiklikler geçici oluyor. Peki kalıcı olarak farklı bir ortamda, hatta farklı bir gezegende yaşamamız gerekseydi vücudumuz farklı şartlara nasıl ayak uydurmak zorunda kalırdı. Bright Side’ın oluşturduğu görseller bu konuda bir fikir veriyor.

216
İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 3

Elon Musk, Mars hayallerinde insanları böyle görüyor olabilir mi? / Mars’ın şu anki hâlimizle bize misafirperver davranmayacağı ortada. Toz fırtınaları, yüksek radyasyon, zehirli gazlar ve daha niceleri bu gezegende insanlığı bekliyor. Peki evrim süreci burada gerçekleşseydi insanlar nasıl görünürdü?

316
İnsanlar başka gezegende yaşasaydı nasıl görünürdü? İşte cevabı - Sayfa 4

Mars’ın yerçekimi gezegenimizden daha az olduğundan muhtemelen daha uzun ve güçlü bir vücudumuz olurdu. Ayrıca Dünya’ya nazaran daha az Güneş gören Mars’ta, güneş ışığını alabilmek için daha büyük gözlere ihtiyacımız olurdu. Son olarak gezegenin şartları gereği ten rengimiz turuncuya daha yakın olurdu.

416