Medya
17 Mayıs 2012 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

"İNSAF AYŞENUR 'BU KUPA AYDIN DOĞAN'A GİRSİN' DESEN BAŞINA BİR ŞEY GELMEZ MİYDİ?''

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, "Ahmet Şık haklı, dokunan yanıyor" diyen Ayşenur Arslan'ı topa tuttu!

Dokunan yanıyor mu?

Meslektaşımız Ergun Babahan’ın başına bir talihsizlik geldi. Fenerbahçe’nin yenilgisi üzerine kaleminden nezaketsiz bir cümle kaçtı: "Bu kupa Amerika’ya girsin." Sonra düzeltti: "Bu kupa Amerika’ya gitsin demek istemiştim."

Meselenin nezaketsizliği üzerinde durmuyorum. Ama bir futbol maçına da, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin karıştırılmasını doğrusu yadırgıyorum. Zaten Aziz Yıldırım, kendini aklamak için, şikeden yargılanmasını Gülen’in tertibi gibi gösteriyor. Sözde, Yıldırım gidecek, yerine bir Fethullahçı gelecekmiş! Bilinçli insanlardan oluşan koskoca Fenerbahçe Kongresi, Gülen’in işaret ettiğini mi Aziz Yıldırım’ın yerine seçecek?

CNN Türk’te, Medya Mahallesi’nde Ayşenur Arslan da, Ergun Babahan’ın Cemaate ait Today’s Zaman’dan uzaklaştırıldığını hatırlatarak, "Ahmet Şık’ın söylediği gibi, dokunan yanıyor" dedi. Biraz empati Ayşenur Arslan! Meselâ televizyonda, derbi maçını yorumlarken, "Bu kupa da Aydın Doğan’a girsin" deseydin başına bir şey gelmez miydi?

Türkiye’de, psikolojik harekâtın, kara propagandayla yürüdüğüne dair çok sayıda delil, Ergenekon davası sayesinde ortaya çıktı. Bu maksatla Genelkurmay bünyesinde siteler kurulmuş, eylem planları hazırlanmış. Ama bir kesim hâlâ uyanmadı. Her söylenene inanıyor. İnanmak bir yana, can-ı gönülden savunuyor.

Adam, önde gidenin ensesine tokat vurması için birine para vermiş. O da yapıştırmış tokadı. Ensesine vurulan, tokat atandan hesap sormuş. Diğeri özür dilemiş. Biraz sonra, gene parayı alıp, öndekinin ensesine bir tokat daha vurmuş. Bu böylece devam etmiş. Tokat yiyen "Yetti artık" deyince, adam patlamış: "Ne yapayım kardeşim. Sende bu ense, şu herifte de bu para olduktan sonra daha çok tokat yersin."
Kıssadan hisse: Sizde bu kafa, psikolojik harekâtçılarda da bu kurnazlık olduktan sonra, "dokunan yanıyor" masalına daha çok inanırsınız.

Nazlı ILICAK / SABAH