Spor
18 Eyl 2021 17:48 Son Güncelleme: 18 Eyl 2021 18:11

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu takımını seçti!

İngiltere’nin yeni İstanbul Başkonsolosu ve Ticaret Müsteşarı, aslen Kıbrıslı bir Türk olan Kenan Poleo'nun tutacağı takım belli oldu.

Milliyet'te yer alan habere göre, üç büyük futbol takımının her birinin taraftarı olması için yoğun bir ilgiyle karşılaşan İngiltere’nin yeni İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, kararını verdi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formaları hediye edilen Poleo, tercihini Beşiktaş'tan yana kullandı.

BÜYÜKELÇİDEN DESTEK

Kenan Poleo’nun göreve geldikten dört gün sonra, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı tutması için  ikna edilmeye çalışıldığı da sosyal medya paylaşımlarına yansıdı.

Ancak Kenan Poleo, Beşiktaş’ta karar kıldı. Poleo’nun sosyal medyada “Bu iş bitti. Siyaaah” mesajı 85 binden fazla görüntülenme sayısına ulaştı. Poleo’yu ilk tebrik edenler arasında ise İngiltere'nin eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore vardı. Moore, “İş gerçekten doğru yapılıp bitti. En büyük Beşiktaş” mesajını paylaştı.

"YÜZDE YÜZ LONDRALIYIM"

Kenan Poleo, aslen nereli olduğu ve geçmişi hakkında da samimi bir video yayımlayarak “Yüzde yüz Britanyalıyım ve Londralıyım ama Kıbrıs kökenliyim” açıklamasında bulundu.

Annesi Emine ve babası Hasan’ın 1950’li yıllarda Kıbrıs’tan Londra’ya taşındıklarını belirten Poleo, Filiz ve Gonca adında iki ablası olduğunu söyledi. Türkçe konuşan Poleo, Türkçeyi büyükanneleri Rabiya ve Fatma ile dedesi Mehmet’ten öğrendiğini de belirterek, soyadının Mehmet dedesinin “poleo” adlı takma adından geldiğini ve Napolyon’a benzerliğinden bu takma adı aldığını da açıkladı. Başkonsolos videoda aile fotoğraflarını da paylaşırken “Biz birbirine çok bağlı bir aileyiz” ifadelerini kullandı.