Dünya
23 Ara 2022 09:06 Son Güncelleme: 23 Ara 2022 09:09

İngiltere'den vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı

İngiltere Hükümeti tarafından, "Türkiye'de tıbbi/cerrahi/diş tedavisi görmeyi düşünen turistler için güncel bilgiler" başlıklı seyahat uyarısı yayımlandı.

Tıbbi amaçlarla gitmek isteyen İngiliz vatandaşlarının uyarıldığı metinde, Ocak 2019'dan beri sağlık amaçlı ziyaretler sonrasında Türkiye'de 22 İngiliz vatandaşının yaşamını yitirdiği belirtildi.

T24’te yer alan habere göre; sağlık turizmi için Türkiye'ye seyahat eden İngiliz vatandaşlarına, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tıbbi sağlayıcıların yer aldığı Bakanlığın web sitesinde paylaşıldı.

Türkiye'de yaşanacak sağlık sorunları için 112 acil numarasının da paylaşıldığı uyarı metninde, "Seyahatiniz sırasında acil tıbbi yardıma ihtiyacınız varsa, 112'yi arayın ve bir ambulans isteyin" ifadeleri yer aldı.

İngiltere Hükümeti tarafından yayımlanan "Türkiye'de tıbbi/cerrahi/diş tedavisi görmeyi düşünen turistler için güncel bilgiler" başlıklı seyahat uyarısında şöyle denildi:

"'Sağlık turizmi' terimi, yurtdışında tıbbi/cerrahi/diş tedavisi görmeyi seçen turistleri ifade eder. Estetik cerrahi, diş prosedürleri ve kalp cerrahisi, medikal turistlerin gerçekleştirdiği en yaygın prosedürlerdir.

Tıbbi tesislerin ve mevcut tedavilerin standardı dünya çapında büyük farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle, Türkiye'de tıbbi tedavi görmeyi düşünen İngiliz vatandaşları kendi araştırmalarını yapmalıdır; yurtdışındaki tıbbi tedavinizin düzenlenmesinde mali çıkarı olan özel şirketlere güvenmek akıllıca değildir. Ocak 2019'dan bu yana medikal turizm ziyaretleri sonrasında Türkiye'de yaşamını yitiren 22 İngiliz vatandaşından haberimiz var.

Tıbbi bir prosedür için Türkiye'ye seyahat ediyorsanız, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tıbbi sağlayıcılar için HealthTurkiye portal web sitesine başvurmanızı tavsiye ederiz.

Ulusal Seyahat Sağlık Ağı ve Merkezi'nden (NaTHNaC) medikal turizm hakkında daha fazla tavsiye ve bilgi bulabilirsiniz."