Dünya
19 Şub 2021 09:37 Son Güncelleme: 19 Şub 2021 10:22

İngiltere ve Brezilya mutasyonlarının ardından şimdi de…

Kovid-19 İngiltere başta olmak üzere Brezilya mutasyonlarından sonra şimdi de Finlandiya'da ise daha önce hiç görülmemiş bir mutasyonu keşfedildi.

Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testlerinde görülmeme ihtimali olan yeni bir mutasyon olduğu söylendi.

Helsinki'de Vita Laboratuvarları Kovid-19'un daha öncesinde hiç bir yerde rastlanmayan, "benzersiz" bir mutasyonun tespit edildiğini duyurdu.

"Fin-796H" ismi verilen mutasyona uğramış Kovid-19 tipinin, daha önce de İngiltere' ve Güney Afrika'da görülen mutasyonlarla bazı özellikleri paylaştığı fakat tamamıyla yeni bir genetik kombinasyona sahip olduğu belirtildi.

Finlandiyalı bilim adamları, benzersiz yapıdaki virüsün, boğaz ve burun sürüntülerinde Kovid-19 RNA'sına özgü genetik sekansları arayan PCR testlerinden gizlenebileceği uyarısında bulundu.

Henüz daha bulaşıcı ya da bağışıklığa daha dirençli olup olmadığı bilinmeyen yeni mutasyonun, Kovid-19 vaka sayısının görece düşük olduğu Finlandiya' yurt dışından geldiği tahmin ediliyor.

Finlandiya'da bugüne kadar İngiltere'de görülen Kovid-19 mutasyonu 422 vaka, Güney Afrika mutasyonu 22 vaka, Brezilya mutasyonu ise 1 vakada görüldü.

Ülkede toplam 52 bin 209 vaka görülürken, virüs sebebiyle 725 kişi yaşamını yitirdi.