Televizyon
11 Şub 2015 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

İngiltere Premier Lig yayını rekor ücrete satıldı!

Futbolda dünyanın en çok izlenen kulüp organizasyonu konumunda bulunan İngiltere Premier Lig'de yayın haklarının satışı rekor bir ücretle gerçekleşti.

Sporx'te yer alan habere göre; Premier Lig'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Sky Sports ve BT Sports'un 2016-17 sezonundan itibaren 3 sezonluk yayın hakkını toplam 5.1 milyar pound(6.9 milyar avro) karşılığında aldığı belirtildi. Yapılan bu anlaşmanın içinde bulunulan koşullardan %70 fazla bir meblağ ile gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

Anlaşma sonucunda sezonda 168 maçın canlı yayın hakkını alan iki şirketten Sky, A, C, D, E ve G paketlerinde bulunan toplam 126 maçı, BT Sports ise B ve F paketlerini kapsayan 42 maçı canlı yayınlayacak. İki yayıncı kuruluşun maçları ortak yayınlaması nedeniyle daha fazla karşılaşma canlı olarak gösterilebilecek ve ortalama bir lig maçının yayın değeri 10,2 milyon sterlini bulacak.

İngiliz vergi sistemine göre 5 milyar poundluk bu anlaşmanın yaklaşık 3 milyar poundunu vergi olarak devlet hazinesine gidecek.

"BURNLEY AJAX'I GEÇECEK!.."

İngiltere Premier Lig Başkanı Richard Scudamore, deniz aşırı ülkelerde yayın yapacak kanallarla henüz anlaşma yapılmadığını ve bu nedenle elde edecekleri yayıncı kuruluş gelirinin daha da artacağını vurguladı.

Scudamore, bu anlaşmayla ligin marka değerinin önemli ölçüde büyüdüğünü belirterek, "Burnley takımı, Ajax'tan daha iyi bir ekonomik yapıya sahip olacak. Bu durum herhalde ligimizin kalitesini ortaya koyuyor" diye konuştu.