Radar Hattı
01 Mar 2010 15:34 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

İNGİLİZ THE TİMES'TAN ZEHİR ZEMBEREK TÜRKİYE YAZISI!..

İngiliz Times gazetesi zehir zemberek bir başyazı.. Balyoz planına ilişkin yapılan yorum iç kararttı.

İngiliz The Times Gazetesi, Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdiği yorumda "Ankara ile ordu arasındaki gerginlik, bir felakete yol açabilir" diye yazdı.

Times bugünkü başyazısında, Ankara'da "Balyoz Darbe Planı" soruşturmasıyla ilgili olarak yaşanan gerilime değiniyor.

BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre, gazete AKP hükümetiyle ordu arasındaki gerilimin bir felaketle sonuçlanabileceğini savunuyor.

The Times gazetesi, "NATO'nun direği, Avrupa Birliği'nin potansiyel üyesi ve Ortadoğu'da Batı'nın stratejik müttefiki Türkiye, bugün bir felaketin eşiğinde" diye yazdı.

Yazıda dikkat çeken satırlar şöyle:

"NATO'nun payandası, potansiyel Avrupa Birliği üyesi ve Batı'nın Orta Doğu'daki stratejik ortağı Türkiye, bugün bir felaketin eşiğinde."

Gerilim darbeyi tetikliyor

"Eğer Recep Tayyip Erdoğan'ın ılımlı İslamcı hükümeti ile ordu arasındaki mevcut gerilim bir darbeyi tetikler, ya da siyasi ve dini şiddeti teşvik ederse, Batı'nın, bölgesel istikrarın ve bölgenin bu yükselmekte olan ekonomik gücünün kaybı hesaplanamaz boyutlarda olur. Tehlikede olan, sadece Türkiye için değil, Müslüman dünyasındaki bütün ülkeler için önemli olan bir sorunun yanıtıdır: Siyasi İslam, ılımlı bir biçimde de olsa, demokrasi, devlet otoritesi ve seküler kurumlar ile uyumlu olabilir mi?"

Öfkeli ordu

"Erdoğan ordu ile arasındaki mücadeleden zaferle çıkmalıdır. Avrupa Birliği üyeliğine aday bir ülkede, ordunun sivil mahkemeler karşısında dokunulmaz olması, siyaset üzerinde veto yetkisine sahip olması, Kıbrıs'ta çözüme engel olması, hatta hükümeti tehdit etmesi kabul edilemez. Ne var ki Erdoğan'ın biraz nabza göre şerbet vermesi, sabırlı, ancak kararlı olması gerekiyor. Öfkeli ordunun, Türkiye'yi kargaşaya sürüklemesini engellemek için."