Spor
25 Ağu 2023 13:32 Son Güncelleme: 25 Ağu 2023 13:35

İngiliz hakemden itiraf: VAR'a bilerek çağırmadım!

Premier Lig'in eski hakemlerinden Mike Dean, katıldığı bir programda itiraflarda bulundu. Dean, geçen sezon Chelsea ve Tottenham arasında oynanan karşılaşmada maçın hakemi Anthony Taylor'ı bir pozisyonda bilerek VAR'a çağırmadığını söyledi.

Eski İngiliz hakem Mike Dean, Up Front Podcast isimli bir podcast yayınında geçen sezon ligde Chelsea'nin Tottenham'ı konuk ettiği maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dean, Tottenham'ın kullandığı köşe vuruşundan Cristian Romero'nun Chelsea futbolcusu Marc Cucurella'nın saçını çektiği pozisyonu gördüğünü ancak Taylor'ı uyarmadığını belirtti.

Pozisyona ilişkin Mike Dean, açıklamasında, şunları söyledi:

"Chelsea-Tottenham maçında o pozisyonu kaçırmam benim için gerçekten çok kötü bir durumdu. Tekrar şansım olsa Anthony'yi VAR'a çağırırdım. Çok kötü bir maç geçiriyordu. Maç bittikten sonra ona da bu durumu söyledim. Onu VAR'a çağırmadım çünkü hem benim arkadaşım hem de hakemdi ve daha fazla acı çekmesini istemedim. Ertesi hafta bana görev verilmeyeceğini biliyordum."

NE OLMUŞTU?

Chelsea ve Tottenham arasında oynanan mücadelenin uzatma dakikalarında Tottenham'ın kullandığı köşe vuruşunda Cristian Romero, Marc Cucurella'nın saçından çekerek yere düşürmüştü.

Köşe vuruşunda Chelsea kalecisi Edouard Mendy topu kornere gönderdikten sonra ikinci kornerde Tottenham Harry Kane'le eşitliği sağlamıştı.