Gündem
05 Tem 2011 17:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

İNGİLİZ GAZETESİNDEN İNANILMAZ SKANDAL!

İngiltere'nin en çok satan gazetesinin öldürülen bir genç kızın telefonunu ele geçirdiği ve mesajlarını sildiği iddiaları ülkeyi karıştırdı.

İngiltere’nin en çok satan gazetesi ’News of the World’ için çalışan bir özel dedektifin Milly Dowler’ın kaybolmasından kısa bir süre sonra genç kızınn telefonundaki sesli mesajları ele geçirmesi ve silmesi iddiaları Başbakan Cameron’ı bile harekete geçirdi.

Afganistan’daki İngiliz birliklerini ziyareti sırasında konuşan Başbakan, iddialar gerçekse böyle bir hareketin ’korkunç’ olduğunu ve polisin gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya çıkaracağını, kanıtlar nereye götürürse götürsün sonuna kadar gidileceğini söyledi.

Mart 2002’de Surrey’de yaşadığı evin yakınındaki bir sokakta kaybolan 13 yaşındaki Milly’nin ardından Sunday adlı bulvar gazetesinin kızın telefonunu ele geçirip onu aramak isteyen yakınlarının ses kayıtlarını almak için telefondaki diğer mesajları sildiği iddia edilmişti.

Mesajların silindiğini farkeden arkadaş ve akrabaları onun iyi olduğunu düşünmeye başlayarak boş yere umutlandırılmıştı. Ayrıca mesajların silinmesi kanıt değeri taşıyabilecek kayıtların da gitmesine sebep olmuştu.

Olay, polisin ’News of the World’ gazetesi için çalışan özel dedektif Glenn Mulcaire’in notlarını ele geçirmesiyle ortaya çıktı.

Gazete daha önce de benzeri olaylar yüzünden ceza almıştı. Şimdi aile de çiğnenen hakları yanlış yönlendirilme yüzünden yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

O zamanın olaydan sorumlu ’News of the World’ editörü şu an News International’ın CEO’luğunu yapıyor ve iddalar yüzünden istifa etmeyeceğini söylüyor.