Gündem
29 Mar 2019 10:38 Son Güncelleme: 29 Mar 2019 16:47

İngiliz dergisi The Economist'ten Ankara seçimleri için olay yorum!

The Economist pazar günü yapılacak yerel seçimlerle ilgili çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu.

Haftalık The Economist dergisi son sayısında Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini değerlendirdi. Dergi, "Bir zamanlar kalemle terör suçu işlendiğini söyleyen Erdoğan, şimdi dikkatini sebzeyle terör suçu işleyenlere yöneltti" yorumunda bulundu.

Economist'teki yazı, "Erdoğan Batı'yı terörizmle suçladı" başlığını taşıyor. Başlığın altında da, "Erdoğan toptancılara öfkeli" ifadeleri yer alıyor. Dergi Erdoğan'ın geçen ay bir mitingde "Patlıcan, domates, patates ve salatalık fiyatlarını artırdılar. Terör saçıyorlar" diyerek toptancıları suçladığını hatırlatıyor.

Birçok kişi gözünü başkent Ankara'ya çevirmiş durumda

Economist'e göre AK Parti seçimlerden sonra da iktidarda kalmaya devam edecek ancak bazı engebelerle karşılaşabilir. Dergideki yazı şöyle sürüyor:

"Birçok kişi gözünü başkent Ankara'ya çevirmiş durumda. Zira Ankara'da muhalefetin belediye başkan adayı Mansur Yavaş, anketlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin önünde görünüyor. Yavaş da seçim kampanyası sırasında, kendisine verilecek bir oyun, kötü ekonomi yönetimi ve yolsuzluğa karşı verilmiş bir oy olacağını söyledi.

Erdoğan, Mansur Yavaş'a ders vermek istiyor

"Erdoğan ve müttefikleri ise Yavaş'a ders vermek istiyor. Bu ayın başlarında hükümet yanlısı gazeteler ve haber kanalları, Yavaş'la ilgili karşılıksız çek iddialarını deşmeye başladı. Hemen ardından savcılar soruşturma başlattı. Erdoğan o günden beri Yavaş'ı 'seçimden sonra büyük bir bedel ödemekle' tehdit ediyor, seçilse bile onun görevden alınabileceğini ima ediyor."

"Erdoğan, muhafazakar tabanını harekete geçirmek için elinin altındaki her türlü silahı kullanıyor. Mitinglerde, Yeni Zelanda'daki cami saldırıları için Batı'yı suçladı, muhalefeti teröristlerden emir almakla, feminist protestocuları da ezanı yuhalamakla itham etti. (Oysaki protestocular göz yaşartıcı gaz sıkan polisi yuhalıyordu)"