CineRadar
27 Şub 2014 20:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

İnek sürgün edilir mi?

Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar bölümümüzü okumadan sinemaya gitmeyin. Bu hafta hangi filmler gösterime giriyor, Cineradar köşemizden öğrenin.

Sürgün İnek

Ayhan Özen’in yönettiği ve Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış ile Cezmi Baskın’ın oynadığı Sürgün, 28 Şubat 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Atmosfer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan, birbirlerini ve inekleri Sarıkız’ı çok seven bir çifttir. Bu çiftin hayatları ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından, ihtiyar heyetine, bürokratından, askerine herkes bir ineğin peşine düşer. Mesele büyüdükçe ilgili bütün kişiler kendilerini trajikomik bir hal içinde bulur.

Gulyabani

Orçun Benli’nin yönettiği ve Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Melike Öcalan ile Didem Balçın’ın oynadığı Gulyabani, 28 Şubat 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla Muhteşem Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dört kadın, fantastik bir filmin senaryosunu yazmak üzere korku dolu bir ormanda yer alan av evine gider. Dört güzel Kadın, atmosferi soluyup mekânı keşfetmeye çalışırken, peş peşe beklenmedik olaylarla karşılaşırlar ve kendi korkuları ile yüzleşmek zorunda kalırlar. İlk olarak Süt Kardeşler filmi ile sinemada boy gösteren Gulyabani, bu sefer hem korkutacak hem de güldürecek.

Kapital / Le Capital

Costa Gavras’ın yönettiği ve Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Liya Kebede ile Natacha Regnier’in oynadığı Kapital (Capital – Le Capital), 28 Şubat 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kapital, para dünyasının en gözden çıkarılabilir hizmetkârlarından biriyken onun tartışmasız efendisi haline gelen Marc Tourneuil’ün önlenemez yükselişini konu alıyor. Avrupa’nın en büyük bankası Phenix Bank’ın yeni yönetim kurulu başkanı olunca, Tourneuil kurul üyelerine bir açıklama yapar: “Yeni Robin Hood benim. Yoksullardan çalıp zenginlere vermeye devam edeceğiz.” Costa Gavras’ın deyişiyle, “Sermayenin kölesiyiz. Peki bizi kim özgür kılacak?”

Meydan / The Square

Jehane Noujaim’in yönettiği ve Khalid Abdalla, Magdy Ashour, Ahmed Hassan ile Ragia Omran’ın oynadığı Meydan (The Square), 28 Şubat 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Son iki buçuk yıldır Mısır Devrimi bitmeyen bir karmaşa olarak sürüyor. Haberlerde yalnızca en kanlı çatışmaları, seçimleri veya milyonların yürüyüş görüntülerini seyrediyoruz. Meydan, haberlerin ötesine geçip izleyiciyle meydandakilerin bireysel hikâyelerini ve duygusal dramlarını paylaşan bir çok özel bir deneyim. Haklarının ve özgürlüklerinin peşinde koşan, bu uğurda pek çok farklı güçle mücadele eden genç insanların ilham verici şaşırtıcı hikâyeleri…

Kış Masalı / Winter's Tale

Akiva Goldsman’ın yönettiği ve Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly ile Russell Crowe’un oynadığı Kış Masalı (Winter’s Tale), 28 Şubat 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



New York’ta geçen ve bir asırdan uzun bir zaman dilimine yayılan, efsanevi Kış Masalı (Winter’s Tale) mucizeler, kesişen kaderler ve iyi ile kötünün çok eskilere dayanan mücadelesini anlatıyor.

Aile Sırları / August: Ossage County

John Wells’in yönettiği ve Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor ile Chris Cooper’in oynadığı Aile Sırları (August: Osage County), 28 Şubat 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Weston ailesinin güçlü kadınlarının çapraşık ve acıklı hikâyesi. Ağustos ayında gerçekleşen Weston ailesinin büyük buluşması, her birinin kendi sorunları ve birbirleriyle yaptıkları içinden çıkılmaz tartışmalarla büyük bir kargaşaya dönüşecektir. İlaç bağımlısı anne Violet Weston’ın başta büyük kızı Barbara ile çatışmalarına, aldatılan diğer çocuklar ve onların çocukları ile olan sorunları da eklenince ortaya dramatik, trajik ve hüzünlü bir mücadele çıkacaktır.

Son Kalan  / Lone Survivor

Peter Berg’in yönettiği ve Mark Wahlberg, Eric Bana, Emile Hirsch ile Taylor Kitch’in oynadığı Son Kalan (Lone Survivor), 28 Şubat 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Marcus Luttrell’in Lone Survivor adlı kitabından uyarlanan film, Amerikan ordusuna ait bir takım askerin 2005 yılında Afganistan’daki bir terörist liderini öldürmek için çıktıkları görevde Taliban tarafından pusuya düşürüldükten sonra hayatta kalma mücadelelerini anlatıyor. Amerikan tarihindeki en büyük yenilgilerden biri olduğu belirtilen Operasyon Kırmızı Kanatlar’dan hayatta kalan tek kişi, Marcus Luttrell’ın verdiği olağan dışı savaşın hikâyesi.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.