İnci Taneleri dizisi "çalıntı" iddialarında yeni raunt! Mekan da aynı çıktı

Yılmaz Erdoğan‘ın yazdığı İnci Taneleri dizisinin Gönül Yarası filminden "çalıntı" olduğu iddiaları büyüyor. Filmle benzerliklerin fazlalığı dikkat çeken dizinin çekim için seçilen mekanı da aynı çıktı.

İnci Taneleri dizisi "çalıntı" iddialarında yeni raunt! Mekan da aynı çıktı - Sayfa 1

Yılmaz Erdoğan‘ın kaleme aldığı “İnci Taneleri” dizisinin senaryosunun 2004 yapımı Gönül Yarası filminden alıntı olduğu iddia edildi.

113
İnci Taneleri dizisi "çalıntı" iddialarında yeni raunt! Mekan da aynı çıktı - Sayfa 2

YouTube üzerinde dizi ve film eleştirileri yapan Murat Soner, “İnci Taneleri” ve Şener Şen, Meltem Cumbul ile Timuçin Esen’in rol aldığı “Gönül Yarası” filmi arasında benzerlikler olduğunu öne sürdü. Soner, bu tür benzerliklerin, “İnci Taneleri”nin aslında bir uyarlama olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Ancak, dizinin hiçbir yerinde resmi bir uyarlama veya esinlenme ibaresinin yer almadığına dikkat çekti.

213
İnci Taneleri dizisi "çalıntı" iddialarında yeni raunt! Mekan da aynı çıktı - Sayfa 3

Yılmaz Erdoğan’ın ve dizinin yapımcılarının bu iddialara nasıl yanıt verecekleri merak konusu olurken, İnci Taneleri'nin Gönül Yarası filminin çekildiği otelde çekildiği ortaya çıktı.

İstanbul Küçükpazar'da yer alan Fındık Palas adlı otel 2004 yılı yapımı Gönül Yarası filminde de aynı isimle yer almıştı. İnci Taneleri dizinde ise Mısır Palas olarak gösterilen otel 1959 yılından bu yana faaliyetine devam ediyor.

313
İnci Taneleri dizisi "çalıntı" iddialarında yeni raunt! Mekan da aynı çıktı - Sayfa 4

Gönül Yarası filimde Şener Şen'in canlandırdığı Nazım karakterinin oteldeki sahnesi.

413