İnci Pastanesi'nin sahibi Elsa son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye’yi profiterolle tanıştıran İnci Pastanesi'nin kurucusu Luka Zgoridis'in kızı Elsa Zgoridis, 84 yaşında İspanya’da hayatını kaybetti. Türkiye aşığı olarak bilinen Zgoridis'in cenazesi, vasiyeti üzerine İstanbul Şişli'deki Rum Ortodoks Mezarlığı'na defnedildi.

İnci Pastanesi'nin sahibi Elsa son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 1

ELSA ZGORİDİS KİMDİR

Elsa Zgoridis, İstanbul Beyoğlu'nun kültürel mirası İnci Pastanesi'nin varisi olarak biliniyor. Elsa Zgoridis, babasının vefatı sonrası pastaneyi devralmış ve markayı uluslararası alanda tanıtmış bir isimdir.

16
İnci Pastanesi'nin sahibi Elsa son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 2

Babası Luka Zgoridis tarafından 1944 yılında kurulan İnci Pastanesi, Türkiye’de ilk profiterolü üretmesiyle ünlüdür.

26
İnci Pastanesi'nin sahibi Elsa son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 3

SON VASİYETİ İSTANBUL 

Elsa Zgoridis'in İspanya'da yaşamını yitirmesinin ardından kızı Paula Loor, annesinin son isteğini yerine getirmek için cenazesini Türkiye'ye getirdi. Zgoridis, İstanbul'a olan sevgisiyle biliniyor ve babasının yanına defnedilmeyi istedi. Cenaze töreni, İstanbul'daki Rum Ortodoks Kilisesi'nde gerçekleştirildi ve ardından Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı'nda toprağa verildi.

36
İnci Pastanesi'nin sahibi Elsa son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 4

MİRASI KIZI DEVRALDI

İnci Pastanesi, Beyoğlu'nun tarihi Mis Sokak'ta faaliyet göstermeye devam ediyor. Elsa Zgoridis'in ardından pastaneyi kızı Paula Loor yönetecek. Loor, annesinin başarılı işletmecilik anlayışını sürdürmeyi ve İnci Pastanesi markasını gelecek nesillere taşımayı hedefliyor.

46