Gündem
10 Mayıs 2023 23:27 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2023 23:45

İnce'ye kumpasa canlı yayında sert tepki!

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye karşı yapılan video kumpası ardından canlı yayında açıklama yapan gazeteci Mehmet Akif Ersoy, "Böyle kasetlerle falan geçmişte çok becerdiler bu işleri, bu millet bir daha bu tongaya düzmez" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisine yönelik sosyal medyada yayılan video kumpası ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve seçim programlarını iptal etti.

Twitter'dan açıklama yapan İnce, "45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

Habertürk programcısı gazeteci Mehmet Akif Ersoy'da ana haber bülteninde İnce'ye destek mesajı verdi.

Ersoy, "Kime karşı yapılırsa yapılsın, bu yurtdışında özellikle FETÖ'cüler tarafından dizayn edilen, bu demokrasi şöleni havasında geçmesini murat ettiğimiz, halkımızın her ne kadar kendini bilmez densizler olsa da aramızda Erzurum'da, Gaziantep'te, yurtdışında şurada burada, PKK'lı teröristlerin engelleme çabaları olsa da biz bu işi selametle götüreceğiz. Demokrasimizi, uğruna çok büyük bedeller ödediğimiz demokrasi şenliğini ve sandığı muhafaza edeceğiz.

Kim kazanırsa kazansız saygı duyacağız ve devam edeceğiz. Bu memleket bizim. Dolayısıyla haklı bir şikâyet olduğunu düşünüyorum Sayın İnce'nin. Böyle kasetlerle falan geçmişte çok becerdiler bu işler, bu millet bir daha bu tongaya düzmez" ifadelerini kullandı.