Politika
04 Şub 2023 13:10 Son Güncelleme: 04 Şub 2023 13:20

İnce’den canlı yayında çarpıcı Kılıçdaroğlu çıkışı! ‘Aday olursa kazanmasını mı istersiniz?..’

Seçimde aday olacağını söyleyen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili ‘Aday olursa kazanmasını mı istersiniz?’ sorusuna ise çarpıcı bir yanıt verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerde aday olacağını söyledi.

CNN Türk canlı yayınında konuşan İnce, “İşimiz zor ama imkansız değil. Ben kazanamazsam Kılıçdaroğlu kazansın isterim” dedi.

“BEN KAZANAMAZSAM…”

‘Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismi çok öne çıktı. Kendisinin de bunu çok istediği anlaşılıyor verdiği mesajlardan. Acaba en yüksek ihtimal öyle mi görünüyor? Ne dersiniz?’ sorusuna cevap veren Muharrem İnce, şöyle konuştu:

“2018’de dolar 4,60’tı… Kılıçdaroğlu aday olmadı, ben aday oldum. Dolar şimdi 19 lira olunca… Kılıçdaroğlu ekonomiye güveniyor… ‘Bu ortamda kazanırım ben’ diyor ama… İnşallah hesabı doğru çıkar.”

‘Aday olursa kazanmasını mı istersiniz?’ sorusuna da cevap veren İnce, “Önce kendimin kazanmasını isterim. Ben kazanamıyorsam onun kazanmasını isterim tabii ki. Bu iktidarı değiştirmek lazım. Ama memleketin geldiği duruma da bakalım yani…” ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar…

“HERHALDE ADAYI 15 MAYIS'A BIRAKMAYACAKLAR”

Muharrem İnce, Millet İttifakı'na katılıp katılmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Davet yok, böyle bir beklentim de yok. 2 bin 300 vaadi olanların bir adayı olacaktır, herhalde 15 Mayıs'a bırakmayacaklardır. Karşılıklı birbirlerine ayar veriyorlar. Yardımcılar üzerinden ayar veriyorlar. Bu karşılıklı restleşme. Diğer partiler de pastadan pay kapma telaşında. CHP ve İYİ Parti'yi ayrı tutuyorum, bizim anketimiz var, aldığımız oy diğer 4 partinin aldığı oydan daha fazla. Güvenilir bir araştırma.”

Altılı masanın ortak mutabakat metnini de eleştiren İnce, "Benim vaatlerimi çalıp metine yazmışlar. 6 lider bu metni benim kadar okumamıştır, yardımcıları okumuştur. Baştan savma oturmuşlar yazmışlar" ifadelerini kullandı.