Politika
23 Mar 2023 22:55 Son Güncelleme: 23 Mar 2023 23:16

İnce'den bir Kılıçdaroğlu açıklaması daha! "Sözlerim tuhaf yerlere çekiliyor"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşüp görüşmeyeceği uzun süredir merak konusuydu. Kılıçdaroğlu'nun "Memleket Partisi'ni ziyaret edeceğim. İnce'den beklentim, birinci turda bu işi bitirmemiz lazım" açıklamasına, adaylık için 100 bin imza toplama aşamasında olan Muharrem İnce'den jet bir yanıt geldi.

Altılı Masa tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi'ni ziyaret edeceği iddiaları geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Ancak bir süre sonra görüşme haberleri iki taraftan da yalanlanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV Lider Masası canlı yayınında, Gazeteciler Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

"ELBETTE ZİYARET EDECEĞİM"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile ilgili, "Ben siyasi partileri ziyaret ediyorum, elbette Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim. Muharrem İnce'den beklentim, birinci turda bu işi bitirmemiz lazım. Olması gereken budur." dedi. Muharrem İnce'den ise gazeteci Candaş Tolga Işık'a flaş bir açıklama geldi.

"KEMAL BEY BENİM AĞABEYİMDİR"

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda İnce ile görüştüğünü açıkladı. Işık şu paylaşımı yaptı:

"Az önce Muharrem İnce'yle konuştum. Kılıcdaroğlu'nun kendisine yaptığı "İlk turda bitirmemiz lazım" çağrısıyla ilgili "100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim ağabeyimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dedi"

"SON DERECE MAKUL BİR GÖRÜŞ"

İnce'nin açıklaması ise Halk TV canlı yayınında Kemal Kılıçdaroğlu'na da soruldu. Kılıçdaroğlu, "Teşekkür ederim. Son derece makul bir görüş." ifadelerini kullandı.

İNCE'DEN YENİ AÇIKLAMA: TUHAF BİR MANAYA ÇEKİLİYOR

Muharrem İnce sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. "Sözünden çıkmam" lafının tuhaf bir manaya çekildiğini belirten İnce şu ifadeleri kullandı:

"Candaş Tolga Işık’a yaptığım açıklama hakkında gelen sorulara toplu cevap vermem gerekirse:

Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim. Görüyorum ki sözlerim “sözünden çıkmam” gibi tuhaf bir manaya çekiliyor. Gerçi Candaş Bey sağolsun düzeltti ama ben de buradan tekrar düzeltmiş olayım. Ayrıca söylememe gerek yok, ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve Cumhurbaşkanı adayıyım. Allah’ın izni ile plânladığımız şekilde ve sürede imzalarımızı toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez."