Magazin
08 Haz 2020 10:52 Son Güncelleme: 08 Haz 2020 11:05

İnanılmaz ama gerçek! Önce şarkısını, sonra ismini çaldırdı!

Ali Eyüboğlu ve İlkay Buharalı'nın, Magazin Noteri isimli programının son bölümü, Müge Anlı programlarını aratmadı

2006'da söylediği "Kalbime Gömerim O Zaman" isimli şarkı ile yüzünü görmeden milyonlarca kişi tarafından tanınan Gökçe Kırgız, "Padişah" şarkısıyla tanınan Gökçe Kırgız tarafından isminin ve şarkısının haksız bir şekilde kullanıldığını öne sürdü.

2006 yılında yayınlanan, "Kalbime Gömerim O Zaman" isimli şarkısıyla milyonlarca kez izlendi. Herkes onu yüzünü görmeden şarkısı ve sesi ile tanıdı. Söz konusu şarkıyı halen milyonlarca kişi ezbere biliyor. Gökçe Kırgız, şarkısını zamanında tescil ettirmediği için başka bir kişiye 25 bin lira tazminat ödediğini, defalarca mahkemelere ve savcıların karşısına çıktığını açıkladı. Uzun süren mahkeme sürecinde ise şarkının bestesinin kendisine, sözlerinin ise Almanya'da yaşayan bir Türk adına tescillendiğini açıkladı. Gökçe Kırgız, konu ile ilgili olarak, "Şarkı Youtube'da yayınlandı. Ben daha 17 yaşındaydım. Piyasada adımı duyurmak gibi bir şey yoktu. Arkadaşlarımla paylaştığım bir şarkıydı. Ancak Youtube'da ciddi anlamda talep gördü. Bir takım müzik yapım şirketleri bana ulaşmaya başladı. Sosyal medya da Youtube da bugünkü kadar etkili değildi. Ben o zaman lise son sınıftaydım ve albüm yapma düşüncem yoktu. Çok panikledim ve korktum. O dönemde şarkıyı sahiplenmeye başladılar" dedi.

GÖKÇE KIRGIZ: "KENDİ ŞARKIMA 25 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEDİM"

Gökçe Kırgız sözlerine şöyle devam etti: "Şarkı değişik isimlerle karşıma çıkmaya başladı. Benim bir şarkının noterde onaylatılması gerektiğinden bile haberim yoktu. En son Almanya üzerinden bir Türk ile bir telif davası yaşadım. Şarkının müzik hakları bende ancak sözleri bende görünmüyor. Bir takım hukuksal yaptırımlara da maruz kaldım. Sözleri başkasında göründüğü için, bir de tazminata mahkum oldum. Bankada çalışırken maaşıma haciz konuldu. Bir kuruş kazanmadan 25 bin lira tazminat ödedim."

GÖKÇE KIRGIZ ÖNCE ŞARKISINI SONRA İSMİNİ KAPTIRDI

Ancak olayların, şarkısının haklarını almaktan daha öteye gittiğini ve kimliğinin de başkası üzerine tescillenmeye başladığını söyleyen Gökçe Kırgız, şu anda milyonlarca kişinin Gökçe Kırgız olarak bildiği son dönemlerde "Padişah" şarkısını yeniden söyleyerek tanınan şarkıcının, kendi ismi üzerinden para kazanmaya başladığını ve bunu sürdürdüğünü söyledi. "Padişah" şarkısıyla tanınan Gökçe Kırgız, "Kalbime Gömerim O Zaman" isimli şarkının kendisine ait olduğunu ifade ediyor. "Padişah" isimli şarkı ile tanınan Gökçe Kırgız'ın önceki isminin Merve Doğan olduğu ve 2013 senesinde mahkemeye baş vurararak ismini Gökçe Kırgız'a çevirdiği biliniyor. Doğuştan Gökçe Kırgız’ın iddialarına göre; sonradan ismini Gökçe Kırgız olarak değiştiren Merve Doğan, bile isteye önce şarkısına sonra ismine sahip çıkmış.

O ŞARKIDA ÇAĞLAYAN TOPALOĞLU DA  HAK İDDİA ETTİ

 Söz konusu şarkı hakkında, ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu'nun şarkıcı oğlu Çağlayan Topaloğlu da hak iddia etmişti. "Padişah" isimli şarkı ile ünlenen Gökçe Kırgız ise MSG'de şarkının kendi adına kayıtlı olduğunu söylüyor. Adı doğuştan Gökçe Kırgız olan ve kendi şarkısına tazminat ödediğini açıklayan Gökçe Kırgız, 2008 senesinde MÜYAP'tan ödül de aldı.