Magazin
04 Mar 2019 14:26 Son Güncelleme: 04 Mar 2019 17:26

İmzalar sahte çıktı! Mustafa Denizli'ye sahtecilik davası!

Evin Elçi Denizli'nin ağabeyi tarafından darp edildiği iddiasıyla müşteki olan Mustafa Denizli'ye bu defa 'özel belgede sahtecilik' suçundan dava açıldı.

Son haftalarda aldığı yenilgilerle ligde zor günler yaşayan Kasımpaşa’nın teknik direktörü Mustafa Denizli halen boşanma davaları devam eden eşi Evin Elçi Denizli’nin imzasını taklit ettiği iddiası ile Perşembe günü (7 Mart’ta) hakim karşısına çıkacak.

Denizli’nin 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen davanın ilk duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek.

Evin Elçi Denizli’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet yapılan inceleme sonrası yerinde bulunmuş ve Mustafa Denizli hakkında evrakta sahtecilik suçuna yönelik iddianame hazırlanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa Denizli'nin kızı Selin Denizli Burnaz ile damadı Hüseyin Abdullah Burnaz’ın yaşadığı bazı ekonomik sorunlar nedeniyle Ulus Ortaköy'deki dairesini bankaya teminat olarak gösterebilmek için hazırlanan muvafakatnamedeki imzanın Evin Elçi Denizli'ye ait olmadığının bilirkişi incelemesinde tespit edildiği yer aldı. 

İddianameye göre, şüpheli Mustafa Denizli savcılıktaki ifadesinde  "Belge sehpanın üzerinde duruyordu. Nasıl imzalı hale geldiğini hatırlamıyorum. Ancak eşimin yerine imza atmış olabilirim." dedi.

Mustafa Denizli eşinin de imzaladığı iddia edilen muvafakatnameyi bankaya sundu. Davadaki diğer şüpheli banka yetkilisi Elif Ö.'de 'Bu imzalar huzurumda alınmıştır' şeklinde şerh vererek belgeyi tasdik etti.  Ancak Evin Elçi Denizli daha sonra bu durumdan haberdar oldu ve savcılığa şikayette bulundu. Müşteki Evin Elçi Denizli şikayetinde hiçbir muvafakatnameye imza atmadığını belirtti.

Evin Elçi Denizli adına atılan imzanın kendisine ait olmadığını teyit eden bilirkişi, Mustafa Denizli ile Elif Ö.’nün imzaları içinse, “kendi ellerinin ürünüdür” dedi.

İddianamede Mustafa Denizli'nin bankaya teminat olarak göstermek istediği taşınmazla ilgili eşi adına sahte imzalı belgeyi ibraz ettiği, bankacı Elif Ö.'nün de imzalar huzurunda atılmamış olmasına rağmen bu yönde şerh verip imzalamak suretiyle sahte imzalı muvafakatnameyi yasal olarak geçerli hale getirdiği kaydedildi.