Gündem
01 Mar 2013 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

İMRALI ZABITLARINI KİM SIZDIRMIŞ OLABİLİR?

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunduğu Bugün programına konuk oldu.

İmralı Zabıtları'nın sızdırma değil gazetecilik faaliyeti olduğunu düşünen Çakır, bir süre önce Altan Tan'ın  MİT'e çağrısı dikate alınsaydı böyle bir metnin ortaya çıkmayacağını söyleyerek, "Altan Tan'ın MİT'e yaptığı çağrı cevapsız kaldığı için bunu BDP'liler sızdırmış olabilir" yorumunu yaptı.

İşte Ruşen Çakır'ın söyledikleri:

Oslo görüşmeleri sızdırmaydı. Ogün Oslo görüşmelerine şehvetle, şevkle sahip çıkan gazeteciler şimdi kendilerine laf var diye eleştiriyorlar. Bu bir gazetecilik faaliyeti, Oslo bir istihbarattı. Gazete bunu kendi gazetecilik süzgeçlerinden geçirip yayınlamışlar. Sorumlu bir gazetecilik faaliyeti var. Öteki gibi değil. Kamuoyunun merak ettiği ve içeriği az çok belli bir metin için sabotaj demek hem haksızlık hem de ikiyüzlülüktür.

MİT SES VERMEDİĞİ İÇİN BDP AÇIKLAMIŞ OLABİLİR

Yalçın Akdoğan esas olan mektubun içeriği diyor yok hükmünde denmesi ondan. Öcalan'ı, sırrı süreyyayı bildiğimiz için bunun gerçek olduğunu biliyoruz. Daha önemlisi şu, adını ilk kez duyduğum bir şahıs, Alper Tan isimli bir Genel Yayın Yönetmeni konuşmanın içeriğini açıkladı. Öcalan herkese küfür ediyor. Akşam da yayınladı bunu... Altan Tan da MİT'e çağrı yaptı. Kimse ses vermedi. Ama Hükümet ya da MİT burada gerçekten çağrıyı dikkate alsaydı bu ortaya çıkmazdı. MİT'e yapılan çağrı cevapsız kaldığı için bunu BDP'liler sızdırmış olabilir. Demirtaş bunu biz yapmadık dedi.

NOTLARI BDP'LİLER TUTMUŞ AMA BDP'NİN SIZDIRMASI GEREKMİYOR

Notları BDP'liler tarafından tutulmuş olduğu anlaşılıyor. Biz diye bahsediyor. Ama BDP'lilerin notlarını BDP'lilerin vermiş olmasına gerek yok. Bundan en çok zarar görecek olan MİT. MİT'e karşı odaklar var. Gazeteleri köşeleri okuyunca MİT'i sorumlu tutuyor bazı isimler.