Gündem
30 Haz 2023 21:24 Son Güncelleme: 30 Haz 2023 21:29

İmamoğlu'nun 'topyekün değişim'ine CHP'den gönderme: Partiye faydası olmaz

Seçimlerden sonra CHP'de başlayan 'değişim' hareketine Kılıçdaroğlu cephesinden veto gelmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'topyekün değişim' talebiyle ilgili değerlendirme yapan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Bu tartışmaların partiye faydasına olacağına inanmıyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tabanı ve seçmenlerden gelen 'istifa et' çağrılarına kulak tıkadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu isyan bayrağını en önden taşımaya başlarken İBB Başkanı'na ise kapılar kapanmaya devam ediyor.

İmamoğlu'nın geçtiğimiz günlerde "Ben yılmam, genellikle yıldırırım. Yaşananlar canımızı sıkıyorsa artık bunun sona erme vakti gelmiştir diye düşünüyorum. Mutlaka değişim zamanı" sözlerine CHP'den cevap gecikmedi.

"BAŞARILIYSA BİR KEZ DAHA ALIR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Diken'e verdiği mülakatta, isim vermeden İmamoğlu'nu hedef alıp, "Belediye başkanları başarılıysa kendi belediyelerini bir kez daha alırlar" dedi.

DSP ÖRNEĞİNİ VERDİ

Sözlerinin devamında değişim çağrılarına tepki gösteren Toprak, "Değişim derken, biz bunu ortak akılla yönetemez, doğru temellere ve paradigmaya oturtamazsak parti karpuz gibi ikiye bölünür ve kurultaylar partisi olur. CHP’de bir ara dönem yaşanır bu da partiye zarar verir. Dayatmayla değişim diyenler yakın zamandaki DSP örneğine iyi baksınlar" ifadelerini kullandı.