Politika
11 Mar 2024 15:41 Son Güncelleme: 11 Mar 2024 23:10

İmamoğlu'nun para kasasından yankı yaratan görüntüler! Bavul bavul para saydılar

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri kasası olarak bilinen Fatih Keleş’in skandal görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul’da bir avukatlık bürosunda kaydedilen görüntülerde bavullarla paralar getiriliyor, Keleş ve beraberindekilerin paraları sayması 4 saat sürüyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve para kasası olarak bilinen Fatih Keleş'in İstanbul’da bir avukatlık bürosunda kaydedilen skandal görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bir avukatlık bürosuna bavullarla getirilen milyonlarca lira ve dövizin sayıldığı görülüyor. Sayımı tam 4 saat sürüyor. Kaynağı belli olmayan para sayılırken Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş sayım işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Keleş, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri en yakın isimlerinden biri. İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesiyle birlikte ilişkilerin daha da arttığı tahmin ediliyor. Fatih Keleş aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un da başkanlığını yapıyor.

CHP Eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yardımcısı Özgür Nas ve Özel Kalem Müdürü Can Yıldız da görüntülerde yer alıyor. İki ismin milyonlarca lirayı taşıması ve sayması dikkat çekiyor. Paranın nereden geldiği, kime ait olduğu merak ediliyor. Ortaya çıkan görüntülerle ilgili henüz CHP’den bir açıklama gelmedi.

O PARALAR DELEGELERE Mİ VERİLDİ?

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler tarafından servis edildiği öne sürülen görüntülerdeki paraların genel başkanlık seçiminde delegelere ödendiği konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU'NU KARŞISINA ALMIŞTI

İmamoğlu, genel başkanlık seçiminde Özgür Özel'e destek vererek Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşısına almıştı. CHP kurultayı sırasında, delegelerin İBB'den çıkarılan paralarla ikna edildiği iddia edilmişti.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP İl Başkanlığı açıklama yaparak söz konusu görüntülerin, partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğu ve 2019 yılına ait olduğu belirtildi. Açıklama da ayrıca görüntülerin aynı zamanda mal sahibinin avukatlık bürosundan olduğu kaydedildi.

CHP, evrakın düzenleme tarihinin 9 Aralık 2019 olduğunu, görüntülerinin kayda alındığı yerin de CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın avukatlık ofisi olduğunu açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sosyal medyada gündem olan ofiste para sayma görüntülerinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı paraların CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili olduğunu evraklarla açıklamıştı. Bu gelişmenin üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.” şeklindeki paylaşım ile birlikte paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti açısından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.