Medya
10 Mar 2021 10:54 Son Güncelleme: 10 Mar 2021 10:58

İmamoğlu’nun dilinin altında ne var? O tweeti Akşener’i ekarte etmek için mi attı?

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti ve HDP’nin kadın liderlerini etiketleyerek yaptığı paylaşım hakkında yazdı.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti ve HDP’nin kadın liderlerini etiketleyerek yaptığı paylaşım hakkında yazdı.

Acet, “Ekrem İmamoğlu’nun dilinin altında ne var? O paylaşımı Akşener’i ekarte etmek için mi yaptı?” başlıklı köşe yazısında İYİ Parti’de eleştiriye neden olan paylaşımı şöyle anlattı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önceki gün Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı paylaşım, büyük tartışmaları beraberinde getirdi. İmamoğlu’nun mesajında İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ı yan yana kullanması, İYİ Partili birçok isim tarafından tepkiyle karşılandı. Hatta İmamoğlu ve CHP teşkilatı ile gayet uyumlu bir görüntü veren İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu bile buna tepki gösterdi. Tartışmaların devamında, bu paylaşımla ilgili görüşleri sorulan Genel Başkan Akşener, “Arkadaşlarımız beğenmedi, haklılar” diyerek rahatsızlığını dışa vurdu. Peki, Pervin Buldan ile Meral Akşener’i yan yana getiren, başka da kimsenin isminin kullanılmadığı böyle bir mesajın, sonuçları önceden hesap edilmeden, ortaya çıkaracağı tartışmaları öngörmeden, İYİ Parti’de nasıl karşılanacağı bilinmeden, plansız şekilde yapıldığını düşünebilir misiniz?

İBB Başkanı’nın mesajının üç başlık halinde değerlendiren Acet, şöyle yazdı:

-Akşener’in HDP yaklaşımı konusundaki ‘zayıf karnını’ hedef almış oluyor.

-Eğer Akşener aday olursa HDP’den benim kadar oy alamaz, işte Pervin Buldan ile isimleri yan yana gelince, neler oldu, nasıl zor duruma düştü, görüyorsunuz” demiş oluyor.

-Hâlbuki ben HDP fobisi olmayan birisiyim. Akşener değil, ben aday olayım, İYİ Parti seçmeni de bana oy versin demiş oluyor.

İmamoğlu ve ekibinin Akşener’i “ekarte etmek amacı taşıdığını” savunan Acet, şöyle yazdı:

İmamoğlu ve ekibi, öyle bir tweetin Akşener’i zor duruma düşüreceğini, HDP karşısındaki ‘yumuşak karnını’ gün yüzüne çıkaracağını önceden hesap etmemiş olamazlar. Günün sonunda da cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda karşılarındaki en güçlü rakiplerden birini ekarte etme niyeti içinde oldukları besbelli. Ama bu durum, Meral Hanım’ın İmamoğlu karşısında elinin zayıf olduğu anlamına gelmiyor. Onun da HDP karşısındaki tutumu, CHP’ye karşı elindeki en güçlü koz olarak duruyor. “Aradan çekilirse” CHP’nin HDP ile baş başa kalacağını, bu senaryonun da en fazla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu korkutacağını biliyor. Bu da adaylık yarışında İmamoğlu’nun en zayıf karnını oluşturuyor. Kılıçdaroğlu, çeşitli seçenekler arasında İmamoğlu’nu memnun etmeyecek bir tercih yapmakta fazla zorlanmayabilir. Ama tersi Akşener için pek geçerli değil gibi görünüyor.