Gündem
14 Kas 2022 21:18 Son Güncelleme: 14 Kas 2022 23:39

İmamoğlu'ndan tepki çeken 'saksı' açıklaması! "Şakalar, gülüşmeler falan..."

İstanbul'daki patlamanın ardından Taksim İstiklal Caddesi'ndeki banklar ve saksılar tartışma konusu oldu. İBB Başkanı İmamoğlu sabah saatlerinde bankların kaldırılması talimatını verdi. İmamoğlu'nun Taksim'deki 'saksı' açıklaması ise tepki çekti. İmamoğlu'nun saksı açıklamasındaki ifadeleri ve gülüşmeler sosyal medyada tepki çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sabah saatlerinde beraberindeki belediye bürokratları ile birlikte dün Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği alanı ziyaret etti.

Patlamanın olduğu caddede açıklama yapan İmamoğlu, "Bugün barış için huzur için buradayız. Burada durumlar normalleşene kadar her sabah buradayım. Saksılara suç bulmak akıl karı değildir. Biz bir arada ortak akıllar, saksılara göz koymak değil de saksılara suç bulmak değil de saksıları bir arada çalıştırmamız lazım. Ona göre doğru karar vermemiz lazım. Ona göre doğru kararlar vermemiz lazım." dedi.

GÜLÜMSEMESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

İmamoğlu'nun bu açıklamaları sırasında yanında eski sözcüsü Murat Ongun da vardı. Ongun'un gülümsemesi kameralara yansıdı. sözleri sosyal medyada tepki çekti.

Türkiye, İstanbul Beyoğlu'nda yaşanan terör saldırısına ağlarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin eski sözcüsü Murat Ongun'un bu gülümsemesi tepkilere neden oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun kelime şakası ve Ongun'un bu hareketi tepki çekti. Ongun’a sosyal medyadan tepki yağdı.

Vatandaşlar, “Utanmadan gülücükler atan Murat Ongun neye gülüyorsun?”, “Çok mu komik?” ve benzeri gibi paylaşımlar yaptı.

İşte İmamoğlu'nun o açıklaması:

Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan yapılan bombalı saldırı ve patlama sonrası polisin incelemeleri sona erdi. Cadde yeniden yaya trafiğine açılırken, beton saksıların bankları söküldü.

İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırı sonrası polisin incelemeleri sabah saatlerinde sona erdi. İstiklal Caddesi yeniden yaya trafiğine açıldı. Patlamanın olduğu yerdeki beton saksılar kaldırılarak polis bariyeri konuldu. İstiklal Caddesi üzerindeki diğer beton saksıların da bankları söküldü. Cadde üzerinde saksıların önünde oturulamayacak.