Gündem
20 Kas 2020 10:33 Son Güncelleme: 20 Kas 2020 10:38

İmamoğlu'ndan 'bölücülük' tepkisi: Hadi oradan sen kimsin ya

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul soruşturmasını yazan müfettişe tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturmasına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, soruşturma yazısında müfettişin kendisi hakkında 'bölücülük' imasında bulunulduğunu belirterek, "Hadi oradan sen kimsin ya"  tepkisini dile getirdi. 

FOX TV'de Çalar Saat programına konuk olan İmamoğlu, "Makamının adında Çevre ve Şehircilik geçen bir bakanın burada yapılacak kanalın Süveyş-Panama ile paralel tutmasına tanımlayacak laf bulamıyorum. Kaç defa kendisine davetimiz var. İlgi duyup davetimize icabet etmediler, temsilci yollamadılar. Çalıştayın kitabını yolladım makamlarına, hiç dönüp ‘Sayın İmamoğlu ne düşünüyorsunuz, anlat bize’ dediniz mi?" açıklamasını yaptı. 

İmamoğlu, "Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi, okurken dehşete düştüm. Meral Akşener’e çok teşekkür ediyorum, duyarlılığı için.  Bu konuya devlet insanı hüviyetiyle ilgi göstermesi benim için çok kıymetli. Ben bu yazıyı aldıktan sonra Akşener’i ziyaretim oldu. Kısaca bahsettim, pazartesi günü sizin programınıza katılacağını bilmiyordum.  İdari bütünlüğünü bozucu eylemde bulunduğumu belirtiyor müfettiş. Daha ötesi tam bir sayfa ‘bölücü devlet otoritesi tanımaz’ benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan sen kimsin ya.  Kanal İstanbul projesi bir seçim projesidir. Adı da o zaman çılgın proje, İstanbul’u zaten çıldırttınız" dedi.

İmamoğlu yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını ifade etti.

Kanal İstanbul güzergâhındaki arazilerin yüzde 70'inin özel olduğunu ifade eden İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nı arayıp, "Önce bir konuşalım diyeceğim" dedi. 

BİZİM VERİLERİMİZLE YARIŞMAYI BIRAKSIN

Pandemiye ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde hasta sayısının 2 bini aştığını açıkladı. İmamoğlu, "İstanbul’daki veya Türkiye’deki kurumla alakalı çözümü nasıl bulacağız? Biliyorsunuz ben özellikle kendi kurumumuzda ilk defa hasta sayısı 2 bini aştı. İBB’deki hasta sayısı 2 bini aştı. 80 bin kişi çalışıyor, hasta sayısı 2 bini aştı. Mart-Nisan-Mayıs’ta 800’ü bulmuştuk en azla. Bu en üç katına gidiyor anlamına gelir" diye konuştu.

"KAPANMA YAPMAK ZORUNDAYIZ"

"Israr ediyorum, kıymetli sağlık bakanımız, biliyoruz siz de çalışıyorsunuz. Kapanma yapmak zorundayız" diyerek Fahrettin Koca'ya çağrıda bulunan İmamoğlu, "Herkes kendi karantinasını alsın. Güçlü devlet zor zamanlarda milletinin yanında olanlardır. Bizim insanımızın canı önemli. Önce insanımızı yaşatacağız. Yaslanıp arkama izleyemem. Ben sorumlu biriyim. 

İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşamki açıklamalarını eleştirdi. "Ya ben Sayın bakanın şu sayın işine bu hararetle sarılmasına üzülüyorum. Bunu yapmasın" diyen İmamoğlu, "440 vefat diyorum. İstanbul tarihinin en yüksek vefatı. Geçen sene kasım ayında 205 ortalama günlük. İki katından daha fazla. Bizim verilerimizle yarışmayı bıraksın. Üç hafta kapanma yapsın, biz minnet duyacağız" dedi.

"ÇATI ARASINA BAĞIMSIZ BÖLÜM HAKKI VERELİM"

Kentsel dönüşümle de ilgili değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, İBB Meclisinden geçmeyen çatı düzenlemesini hatırlattı. "Bir çatı meselemiz var buna ret veriyorlar" diyen İmamoğlu, "Ben bu işi bilen bir insanım. Bakın şu görüntüyü İstanbul’un her yerinde görebilirsiniz. Hastaneden baktığım fotoğraf, bu kadar mı çirkin olur! Çatı arasında bir insanın hakkı varsa, bu çatı arasını alt daireye bağlamak zorunluluğu var. Çatı arasına bağımsız bölüm hakkı verelim diyorum" diye konuştu.