Televizyon
29 Eki 2022 11:31 Son Güncelleme: 29 Eki 2022 12:44

İmamoğlu’na ambargo Beyaz TV sunucusuna dert oldu! Gazeteci derneklerini göreve çağırdı!

Sözcü gazetesinin İBB'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı reklamını kabul etmediği ortaya çıkmıştı.

Bir süredir CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ambargo uygulayan Sözcü gazetesinin son olarak İBB'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı reklamını kabul etmediği ortaya çıktı.

AK Partili Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in genel müdürlüğünü yaptığı Beyaz TV spikeri Tahir Sarıkaya, canlı yayında bu konuya değindi.

Gazeteci derneklerini sessiz kalmakla suçlayan Sarıkaya, “O zaman geçtiğimiz günlerde işçi çıkartan Sözcü Gazetesi'nin ya paraya ihtiyacı yok” ifadelerini kullandı.

Beyaz TV spikeri canlı yayında şu ifadeleri kullandı;

“Sözcü gazetesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklamlarını almıyoruz diyor. Şimdi reklam alamayan Sözcü bir zamanlar böyle bir manşet vardı sevgili dostlar. Şimdi Ekrem İmamoğlu benim babamın oğlu değil. Şimdi buradan şunu sormak lazım. Bir gazete isyan ediyor, bana neden reklam vermiyorsunuz diyor. Seçim döneminde Ekrem İmamoğlu'nu sürekli parlatan bir Sözcü, şu an diyor ki ben senin reklamlarını almıyorum. Şimdi bakın arkadaşlar. Buradan soralım. Objektif olarak bakıyorum. Ben bu olayın neresindeyim? Şimdi bugün Türkiye Gazeteciler Derneği'ne Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne sesleniyorum. Mesela neden susuyorsunuz? Yani bir gazete bir kurumun reklamlarını ben almıyorum diyor. O zaman geçtiğimiz günlerde işçi çıkartan Sözcü Gazetesi'nin ya paraya ihtiyacı yok. Olabilir, der ki kardeşim almıyorum. Kimseyi ilgilendirmezler. Basın İlan Kurumu’ndan reklam alamayarak bunu protesto eden gazeteler, BirGün gazetesi, Evrensel gazetesi. Niye susuyorsunuz mesela? Neredesiniz? Türkiye Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti yani neden sessiz kalıyorsunuz? O koltukta merak ediyorum mesela. Sözcü diyor ki ben almıyorum kardeşim reklamlarınızı diyor. Buradan bunu da konuşma gereği duydum.”

ÖVGÜLER DİZMİŞTİ

Beyaz TV spikeri Tahir Sarıkaya, geçtiğimiz günlerde ‘Uyan Türkiyem’  programında gazeteci Enver Aysever’e İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer üzerinden eleştiriler yöneltirken, İBB Başkanı İmamoğlu’na ise methiyeler dizmişti.