Gündem
02 Tem 2021 11:59 Son Güncelleme: 02 Tem 2021 12:26

İmamoğlu tepki göstermişti! İçişleri'nden İBB'ye kurban kampanyası izni!

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı'nın kurban bayramı yardım toplama kampanyasına izin verdiği duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı 30 yıllık İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak üzere yapacağı yardım kampanyasına önce izin çıkmadı gelen tepkilerin ardından ise izin verildi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:  

"Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfının Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliğince tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

Cemaatler ve tarikatlar, kurdukları vakıflar üzerinden kurban bağışı toplarken, devletin kendi belediyesine, İBB'ye izin vermemesi tepki çekmişti. 

İstanbul Valiliği 25 Haziran 2021 tarihli yazısı ile yardım toplama kampanyası başvuru talebinin uygun bulunmadığını İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na bildirmişti. Yazıda talebin neden uygun bulunmadığına ilişkin bir açıklama yer almazken, sadece 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun maddelerine atıf yapıldı. 

İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak üzere geçen yıl izin çıkmıştı. Bu yıl iznin çıkmaması ise tartışma yaratmıştı. 

KİŞİSEL İHTİRAS

Sosyal medya hesabından videolu bir açıklama paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tüm bağış ve dağıtım hesabının eksiksiz olarak gerekli mercilere sunulduğunu anlatan İmamoğlu “Bu Kurban Bayramı'nda da bu ulvi amaçla yola çıktık. İstanbul Vakfımız, yine devletimizden bağış toplamak için izin istedi. 27 Nisan gününden beri, tam 2 ayı aşkın süredir bekletildik ve sonunda bu hayırlı yola çıkmamız için vakfımıza izin verilmedi. ‘Hayır sen kurban bağışı toplayamazsın' denildi. Hiçbir gerekçe yok. Bu kararı aklımız da vicdanımız da anlamakta güçlük çekiyor” ifadelerini kullanmıştı.