İmamoğlu mu? Erdoğan mı? İşte son seçim anketi!

Avrasya Araştırma tarafından son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete katılanların yarısı "Erdoğan'a tekrar aday olsa oy vermem" derken, yüzde 45'i "Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu yarışırsa İmamoğlu'na oy veririm" dedi.

İmamoğlu mu? Erdoğan mı? İşte son seçim anketi! - Sayfa 1

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz Cumhurbaşkanlığı Seçimi Araştırması’nın sonuçlarını Youtube’da paylaştığı bir video ile açıkladı. Avrasya araştırma tarafından yapılan ankete göre “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar aday olsa oy verir misiniz? sorusuna yurttaşların yüzde 46,9’u “Hayır, oy vermem”, yüzde 39,2’si “Evet, oy veririm”, yüzde 14,9’u ise “Diğer adaylara bağlı” yanıtını verdi.

111
İmamoğlu mu? Erdoğan mı? İşte son seçim anketi! - Sayfa 2

Ankete katılanlar arasında “Diğer adaylara bağlı” yanıtını verenlerin son cumhurbaşkanlığı seçimindeki tercihleri ise şöyle: Recep Tayyip Erdoğan: 43,2, Muharrem İnce 29,7, Selahattin Demirtaş: 6,5, Meral Akşener 6, Temel Karamollaoğlu 0,5. Olası Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar aday olsa oy verir misiniz?” sorusuna “Diğer adaylara bağlı” yanıtını verenler arasında geçtiğimiz seçimde oy kullanmamış olanların oranı ise 14,1 olarak açıklandı.

211
İmamoğlu mu? Erdoğan mı? İşte son seçim anketi! - Sayfa 3

Cumhurbaşkanlığı sisteminden memnun kaldınız mı? Sorusuna ise vatandaşların yüzde 24,1’i “Evet çok memnunum” yanıtını verirken yüzde 66,7’si “Hayır, hiç memnun değilim” cevabını verdi. Bu soruya yanıt verenler arasında kararsızların oranı ise 9,2 olarak belirlendi.

311
İmamoğlu mu? Erdoğan mı? İşte son seçim anketi! - Sayfa 4

Soruya ankete katılanların yüzde 63,1’i “Hayır oyu verirdim” yüzde 27,6’sı “Evet oyu verirdim” yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise 9,3 olarak belirlendi.

411